You are here: Home » Interieuradvies » Spiegeltje! Wie is de mooiste…..

Spiegeltje! Wie is de mooiste…..

geschreven door Constance

Bij de inrichting van de kinderkamer vormen de leeftijd met daarbij behorende activiteiten het uitgangspunt. De kamer van een peuter die wil dollen en stoeien wordt anders ingericht dan de kamer van een schoolgaand kind, dat ook nog huiswerk moet maken. Meubilair dat kan worden aangepast, of later worden uitgebreid, is ideaal voor kinderkamers.

Meisjes willen op een bepaalde leeftijd hun moeder imiteren, lekker tuttelen voor de spiegel, opmaken en haren verzorgen. De groei van een kind gaat bijzonder snel en dus zal een echte kaptafel snel te laag of te klein van formaat zijn. Om een gewenste kaptafel te maken op de juiste hoogte is hier een creatieve oplossing, die weinig geld kost en makkelijk te vervangen is.

Teken de kaptafel op ware grootte na op ruitjespapier. Knip het patroon uit en knip hem 2x, waarvan 1x in spiegelbeeld, uit het gebloemde behang. ( Uit twee banen )
Plak de 2 helften tegen elkaar op de muur, zodat een hele kaptafel ontstaat.

Verf het plankje in meerdere lagen roze; schuur de lagen tussendoor licht op. Bevestig het plankje met de keilbouten aan de muur. Boor hiervoor in de muur en in het plankje gaten.

Zet de bouten in de muur vast, zorg dat minimaal 6 cm van de bout uitsteekt. Schuif het plankje over deze uitstekende delen en schroef van onderaf ter hoogte van de bouten een schroefje door de plank tot tegen de bout aan, zodat het plankje niet kan verschuiven. Plaats er een leuke spiegel boven.

Het mooiste effect bereik je tegen een contrasterende achtergrond.

Afmetingen ± 80×100 cm
Zorg dat de hoogte van de kaptafel in overeenstemming is met de lengte van het kind.

Deze woonklus komt uit de ariadne at Home ideeëngids.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com