You are here: Home » Interieur » Stylen woonkamer

Stylen woonkamer

geschreven door Constance

Het stylen van je woonkamer, voor sommige mensen een ware nachtmerrie! Want hoe? Met wat? En waar te beginnen? Daarom enkele tips van de Interieur Tipgever.

Bedenk eerst goed wat je eigenlijk wilt bereiken met je woonkamer? Meer ruimte om te lopen? Een werkhoekje met de computer erbij? Een televisie hoek? Of gewoon meer lijn erin?
Er kan zoveel…!

Wat het allerbelangrijkste is, blijf trouw aan je eigen ideeën en kleuren. Al is paars de trend maar jij verafschuwd die kleur doe het dan ook zeker niet! Een kleuraccent in je kamer is nodig, maar bedenk dat jouw huis, “thuis” moet blijven en niet een of andere showroom moet worden.

Om ruimte te winnen in de kamer kun je natuurlijk alles tegen de muren gaan zetten maar gezellig wordt het dan niet. Zet je bank eens dwars in de kamer met een site-table of laag dressoir erachter. Hierop kun je dan weer een mooie lamp zetten of wat ook erg leuk staat, twee dezelfde planten in dezelfde potten. Zo creëer je een aparte zit/tv hoek en een apart eetgedeelte.

Neem geen salontafel maar twee hockers, met een blad erop kunnen zij ook dienst doen als tafeltje. Maar ook bij de bank geschoven heb je met de hockers een leuke loungehoek gemaakt.  Ligt er een houten vloer in de woonkamer, leg er dan eens een karpet neer, dit hoeft echt niet altijd duur en standaard te zijn, voor leuke ideeën met modulair tapijt oftewel tapijttegels kan je terecht bij Flor by Heuga. Mogelijkheden te over…..

Een goede kleur op een wand doet het ook altijd goed. Bedenk wel dat op een klein staaltje in winkel het nooit zo heftig is dan thuis op een grote muur. Dus pas op met te felle kleuren, neem de kleur liever een paar scharkeringen lichter uit de kleuren reeks.

Wil Pul, Interieur Tipgever Haarlem-Leiden

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com