You are here: Home » Interieuradvies » Woonkamer meubelopstelling

Woonkamer meubelopstelling

geschreven door Constance

Wonen is het gevoel van thuis zijn, je behaaglijk en veilig voelen, helemaal  jezelf kunnen zijn. Maar ook jezelf onderscheiden met meubels  in een speelse meubelopstelling die helemaal bij jezelf, je gewoontes, en de rest van het gezin past. Maar hoe kies je nu de juiste meubels in verhouding tot het vertrek en in de meest optimale opstelling?

Bewoners kunnen er voor kiezen om een zithoek  te creëren met de televisie of open haard als uitgangspunt. Een opstelling rond een open haard is in de zomer niet echt een optimale zitopstelling. Een stookplek zonder vuur is niet echt leuk om naar te kijken. In veel gevallen is het prettig om een winter- en een zomeropstelling te hebben voor uw zitmeubels. Het kan ’s zomers bijvoorbeeld heel aangenaam zijn om via openstaande ramen of tuindeuren uitzicht te hebben op de tuin of het balkon, terwijl u ’s winters misschien liever kiest voor een opstelling rond de televisie of openhaard. Om de opstelling van meubels regelmatig te veranderen is het nodig dat ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn.

Bij de keuze van een meubelopstelling moet u ook denken aan de leeftijden binnen het gezin, en hoe ze gebruik maken van het meubilair. Heeft u bijvoorbeeld kleine kinderen, dan zult u andere eisen stellen aan een zitopstelling dan wanneer u alleen bent.
Ook moet u de ruimte zelf niet uit het oog verliezen. Soms dwingt de vorm van het vertrek te kiezen voor een bepaalde opstelling of het oppervlak van het vertrek voor een minimale inrichting.

Tip: In een kleine woonkamer is het beter te kiezen voor één groot zitmeubel dan voor verschillende losse kleine zitmeubels her en der verspreid in de woonkamer. Er moet in ieder geval genoeg loopruimte zijn om bij de bank of de eettafel te kunnen komen, en rekening worden gehouden met looppaden naar deuren en ramen. Het is belangrijk dat zitmeubels in een zodanige opstelling staan dat iedereen prettig kan zitten en elkaar goed kan zien en horen.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com