You are here: Home » Vloeren » Houten vloer en toch vloerverwarming?

Houten vloer en toch vloerverwarming?

geschreven door testman

Wanneer je een houten vloer gaat aanschaffen kun je geen vloerverwarming nemen, omdat door de hoge temperatuur het hout te veel gaat werken met alle ellende van dien. Maar gelukkig zijn er ook slimmeriken die een elektrische vloerverwarming ontwikkelen die nooit warmer word dan 28 graden. Speciaal voor houten vloeren en laminaat.


Een isolerend polystyreen grondplaat met een aluminium distributieplaat zorgt voor een optimale warmteoverdracht met hoog rendement naar de vloer. Daarbij heeft het profiel van de aluminium distributieplaat een voorgevormd patroon waarin een elektrische verwarmingskabel is aangebracht.
 
Een klokthermostaat regelt de temperatuur van deze kabel en verwarmt de volledige vloer volkomen gelijkmatig. Belangrijk, want zo worden zogenaamde ‘hot spots’, die zeer plaatselijk de vloer verwarmen en zo ernstige schade kunnen veroorzaken, vermeden. Bovendien wordt in de klokthermostaat een veilige, maximaal toegestane vloertemperatuur ingesteld, waardoor de vloer nooit te warm wordt. Bij houten vloeren of laminaat is het immers belangrijk om de oppervlaktetemperatuur lager dan 30°C te houden.

meer informatie: warmevoeten.nu
Met andere woorden, er is geen enkel gevaar dat de houten vloer vervormt. Integendeel, het systeem is uiterst veilig én garandeert optimaal vloercomfort. Zowel bij nieuwbouw als renovatie, in elke ruimte in huis.

Andere berichten in rubriek Vloer:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com