You are here: Home » Vloeren » Tapijttrends

Tapijttrends

geschreven door testman

Zoals bij veel interieurproducten veranderen de tapijt collecties in de winkels regelmatig met nieuwe kleuren, materialen en structuren. Wat zijn de laatste trends?

Weldadig Hoogpolig
Hoogpolig tapijt waar je je tenen in kunt begraven is weer helemaal hip. Superlange pooldraden met een luxueuze uitstraling, glanzend en rijk gekleurd. Een beetje decadent met warme kleuren zoals wijnrood, chocoladebruin, paars, zwart, goud en zilver.

Flitsend fel
Kleur bekennen is helemaal in. Alles mag en alles kan. Kleur kan ook grote invloed hebben op de sfeer in een ruimte. Rood en oranje zijn warme kleuren die een gevoel van gezelligheid geven. Blauw, violet en groen zijn tinten die een koele, zakelijke uitstraling geven, het zijn koude kleuren. Geel geeft juist weer en zonnig gevoel. Bruin, terra, kerrie en aubergine doen ons aan warme verre landen denken en hebben iets oosters. Door nieuwe technieken is het tegenwoordig mogelijk om iedere denkbare kleur tapijt te maken.

Go Natural
De natuurtinten zijn nog steeds populair. Kijk je in de bladen dan komen de naturellen van zandwit tot camel weer helemaal terug.
Naturellen geven rust in een interieur en kunnen makkelijk in alle variaties met elkaar worden gebruikt. Speel eens met verschillende structuren voor een verrassend effect. Er is keuze genoeg in de verschillende tapijtcollecties die helemaal inspelen op deze trend. Met name in wol zijn prachtige kwaliteiten te verkrijgen.

Een aantal linkjes waar je zeker inspiratie op kunt doen zijn bonapartetapijt en besouw.

Andere berichten in rubriek Vloer:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com