You are here: Home » Shoppen » Gastblogster Monique van Loon

Gastblogster Monique van Loon

geschreven door Constance

Door special reporter Monique van Loon.

Zomertrends 2006

Hoewel we nu nog verkleumen van de kou en met bibberende vingers onze mutsen, sjaals en handschoenen uit de kast halen, zijn de échte modepopjes al weer lang bezig met de zomer van 2006. En dan niet zozeer wat betreft vakanties en het warme weer, maar juist met de modetrends voor dat seizoen.En ze kunnen er lekker over zwijmelen, want het aanstaande voorjaar staat weer bol van de trends waar het water ons van in de mond loopt!

Allereerst komen we een aantal items tegen die we als echte ‘musthaves’ mogen bestempelen. Bijvoorbeeld de bermuda: dat wordt zeker een blijvertje! Echte durfals droegen ze deze winter al, maar als straks het zonnetje weer écht gaat schijnen zul je menig fashionista met dit item spotten. Liefst een broekje dat niet té kort is (het moeten geen hotpants worden), maar eentje die lekker nonchalant boven of nét op je knieën valt. En dan high heeled pumps, kittige ballerina’s of gewoon lekkere flatjes eronder. De zon doet straks de rest !

Ook de grote tas is een absolute musthave. Hij kan niet groot genoeg zijn! Vooral tassen van materialen als leer, linnen, canvas en katoen zijn errug hot. Ideaal voor naar het strand, in de stad of op reis. En saai zijn deze shoppers zeker niet; naast versierd met grappige details, opvallende naadjes en stoere hengsels, mag je de tas ook weer opleuken met sleutelhangers en andere frutsels.

De lange (kralen)kettingen van vorig jaar zijn nog steeds hip, maar deze übertrend heeft een concurrent gekregen: de riem. We zien die dan ook steeds minder als ‘een broek-ophouder’ en steeds meer als een fashionable item. Vooral de tailleriem (erg mooi bij een wespentaille) en de brede leren of suède riem doet het goed. En de sluiting mag ook lekker opvallend: met grote (nep)edelstenen erop, met gespjes erin of met hangertjes eraan. Maak er maar een blikvanger van!

Qua onderkleding heeft de rok de broek van z’n troon gestoten, althans voor velen dan. De boho-style rok van vorig jaar (met veel stroken en tierelantijntjes) zien we nog wel steeds, maar er duiken steeds meer variaties op, bijvoorbeeld de ballonrok (die lekker poft) en het zwierige & luchtige bloemenprint rokje. En echte trendvolgers dragen er een lichtgekleurde legging onder!

Maar naast de rok is ook de jurk een je-van-het exemplaar. Liefst lekker los en soepel vallend, in een luchtig en comfy stofje. Draag er een leren riem over en stoere laarzen eronder voor een casual effect, of met een lief sjaaltje en slippertjes voor een girly look.

De kleuren voor komend zomerseizoen: vooral sorbettinten (denk aan mintgroen, zachtgeel, lilarose etc.), nude tinten (dus licht beige, zandkleur, tan, gebroken wit) en ook donkergroen en aquablauw zie je weer erg veel. Daarnaast blijft wit de ultieme kleur ‘voor erbij’. Een mooie witte linnen broek, basic topje en veel sieraden en goede slippertjes maken het helemaal af.

Verder is de marine style nog steeds ‘in’ (gestreept truitje, rechte broek/bermuda/rok, gouden accessoires en een gróóóte tas, allen in de kleurtjes blauw-wit-rood), en zien we het zigeunerstijltje van zomer 2004 steeds minder. Je mag je dus weer lekker opdoffen en je sexy voelen in getailleerde, aansluitende kleding. De zomer kan wat mij betreft beginnen…!

Klik hier voor foto’s.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com