You are here: Home » BK introduceert de BK Bourgogne poffertjespan

BK introduceert de BK Bourgogne poffertjespan

geschreven door Constance

De poffer is ‘hot’! Of het nu gaat om klassieke poffertjes met boter en suiker, een eigentijdse variant met groente in het beslag verwerkt of een glutenvrije ontbijtvariant op basis van havermout, de populariteit van de oer-Hollandse lekkernij is groter dan ooit.

BK introduceert dit voorjaar een prachtige, Chili Red Bourgogne poffertjespan. In deze gietijzeren pan maak je in een handomdraai thuis de lekkerste verse poffertjes. Tijd dus om samen de keuken in te duiken en naast al dat lekkers
heel veel smakelijke herinneringen te maken, of dat nu met Pinksteren, Vaderdag of gewoon lekker op een relaxte zondagmorgen is.

Poffertjes zijn zo Nederlands als een bolletje met kaas, ze bestaan bovendien ook al eeuwenlang. Het verhaal gaat dat in kloosters in de 17e eeuw al poffertjes werden gebakken. Poffertjes waren destijds bekend onder de naam broedertjes. Toen er later een koperen plaat werd gebruikt om het beslag te ‘poffen’ werd de lekkernij bekend als poffertje. De koperen plaat wordt in poffertjeskramen nog altijd gebruikt, maar gelukkig zorgt BK er met haar nieuwe gietijzeren poffertjespan voor dat je ook thuis, op elke warmtebron, verse poffertjes kunt bakken.

Net als het poffertje kent ook BK een lange historie, maar dan als het gaat om pannen maken. Want sinds 1851 maakt BK al pannen met een slim design en is BK voorloper op het gebied van onder andere geëmailleerde gietijzeren pannen. In de Bourgogne collectie van BK zie je de ervaring, traditie en vakmanschap terug. Deze pannen staan niet alleen prachtig op het fornuis maar ook op een mooi gedekte tafel. De karakteristieke pannen zijn gemaakt van ambachtelijk gietijzer en doen verleden en heden samensmelten. De Bourgogne collectie is nu dus uitgebreid met een exclusieve poffertjespan. Met de prachtige Bourgogne poffertjespan in Chili Red maak je in een handomdraai 16 poffertjes tegelijk. Door het gietijzer heeft de poffertjespan een optimale warmtegeleiding door de gehele pan en door het gewicht van het gietijzer staat hij bovendien zeer stabiel op elke warmtebron, waaronder inductie!

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com