You are here: Home » Huis & Tuin » Start je eigen pluktuin met het FAM Flower Farm startpakket

Start je eigen pluktuin met het FAM Flower Farm startpakket

geschreven door Constance

De mooiste zomerboeketten haal je, uit je eigen tuin. Marlies en Linda van kwekerij FAM Flower Farm uit Lisse presenteren vijf bijzondere zadenpakketten waarmee je een ware bloemenzee creëert. In de zomer kun je er heerlijk van plukken en de mooiste veldboeketten samenstellen. Voor jezelf of om cadeau te geven.

FAM Flower Farm heeft vijf zadenpakketten samengesteld met elk een mix van vijf verschillende zomerbloeiers. De kleurstelling van ‘Purple Heaven’ is paars-wit, ‘Rosy Dream’ bevat roze-groene bloemen, ‘Wings of Love’ wit-roze, ‘Sunset Orange’ oranje-groen en ‘Angels from the Sky’ crème-abrikooskleurig.

Door de variatie in kleurschakeringen, bloemvorm en -grootte kun je er fraaie veldboeketten mee samenstellen. Het gaat bijvoorbeeld om Papaver, Scabiosa, Phlox, Zinnia en Delphinium. De zomerbloeiers combineren perfect met dahlia’s. FAM Flower Farm doet per pakket suggesties voor mooie combinaties.

De zaden zijn ook los (per soort) verkrijgbaar. Er is keuze uit 34 verschillende eenjarige zomerbloeiers. Voor alle bloemzaden geldt dat ze onbehandeld en ongecoat zijn. Hiermee kun je dus op biologische wijze bloemen in eigen tuin kweken. Behalve genieten van een bloemenpracht is de pluktuin ook een walhalla voor vlinders, bijen en andere bestuivers.

Als je bent dat het plukken van bloemen een kale tuin tot gevolg heeft, kan gerust zijn. Sterker nog: het knippen van bloemen stimuleert de planten juist om hun energie te stoppen in het aanmaken van nieuwe bloemen. Dat geldt voor alle dahlia’s en ook voor de meeste eenjarige zomerbloeiers.

Tip: Je kunt de snijbloemen uit eigen pluktuin ook drogen. Zo maak je je eigen droogboeket waar je het hele jaar van kunt genieten. Op www.famflowerfarm.nl vind je tips en tricks!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com