You are here: Home » DIY Kerstvakantie tips; Breien op een breiring

DIY Kerstvakantie tips; Breien op een breiring

geschreven door Constance

Handwerken was op de basisschool & middelbare school absoluut niet mijn ding. Ik kon absoluut niet breien, haken en borduren en het enige wat nog wel lukte was punniken. Ik was dan ook altijd jaloers op de jongens die mochten figuurzagen en gutsen.

Dus ik ging er al helemaal vanuit dat de breitrend aan mijn neus voorbij zou gaan, want zelfs een proeflapje vroeger leverde gevallen steken en schuine randen op. Maar ik heb een tijdje geleden diverse breiringen gekocht (ronde en langwerpige modellen) gekregen, incl. 2 bollen wol. Deze breiringen kan je oa. bestellen bij de hobbywinkel in de buurt, maar ook bij Action, Nu wist ik in eerste instantie helemaal niet wat je allemaal met een breiring kan maken dus ging ik speuren op internet. Een breiring wordt ook wel Knifty Knitter genoemd en toen ik hierop ging zoeken ging er een (brei)wereld voor me open. Een uitgebreide uitleg, met verschillende patronen voor mutsen, sjaals, pochos, beenwarmers en wanten kan je bekijken met behulp van fantastische YouTube filmpjes.

Ik had aan Testman beloofd dat ie in winter met een, door mij, gebreide muts & vingerloze handschoenen kon gaan lopen dus ben ik gisterenmiddag aan de slag gegaan. Om 15.00 uur heb ik (onderstaand) YouTube filmpje gestart en ben gaan breien met de ronde breiring (eigenlijk is het meer een soort van punniken). En ruim 3 uur later was mijn muts helemaal af en 5 uur later ook de vingerloze handschoenen! (Ik zou eerst met de muts beginnen, dan krijg je een beetje gevoel hoe het werkt, breien met de breiring.)

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com