You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » DIY Kerstvakantie tips! Macramé wandkleed

DIY Kerstvakantie tips! Macramé wandkleed

geschreven door Constance

De aankomende tijd zijn de niet-essentiële winkels gesloten, maar je kan vast wel bij de lokale winkels in je buurt online je spullen bestellen. En vaak kan je je bestelde spullen nog dezelfde dag afhalen. Dus bestel vandaag nog je spullen en dan kan je eigenlijk gelijk nog aan de slag. #supportyourlocals

Tip 2

Macramé wandkleden, gordijnen, kussens en plantenhangers zijn weer helemaal terug van weggeweest. En behalve dat je een mooi eindresultaat creëert, je wordt er ook nog eens heerlijk ontspannen van.

Wat heb je nodig voor een groot macramé wandkleed? Een stok of tak (bijv. gevonden tijdens een lekkere wandeling), grof touw of speciaal macramé-touw. Beide soorten touw kan je bestellen bij een DIY winkel, bouwmarkt of Xenos bij jouw in de buurt. En verder heb je ook een plek nodig, waar je je stok kan ophangen, bijv. wandrek of kapstok.

Hoeveel touw je nodig hebt, hangt van de grootte van je wandkleed af maar je kan beter te veel dan te weinig touw bestellen want voor een wandhanger van ong. 75 cm lang heb je al snel 18 tot 20 strengen touw nodig van elk 5 meter lang (totaal 90/100 meter).

Misschien heb je je nog nooit eerder iets van macramé gemaakt, en vraag je je misschien af waarom je dan gelijk met een wandhanger moet beginnen. Met een wandhanger kan je in 1 keer heel veel verschillende soorten knopen oefenen, en zo krijg je het knoppen goed onder knie en heb je gelijk een mooi eindresultaat.

Er zijn op YouTube heel veel video’s te bekijken, waarin diverse knopen worden uitgelegd en ook kan je op heel veel websites gratis patronen downloaden.

Ikzelf ga het wandkleed maken dat je op de foto ziet. Ik ga hiervoor jute touw gebruiken, dat werkt wel iets moeilijker omdat het stugger is, maar hiermee krijg je wel een stoerder effect.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com