You are here: Home » Eten & koken » Francesca Kookt; Een nieuw kookboek ‘365 Dagen Koken’ & Interactieve menukaarten

Francesca Kookt; Een nieuw kookboek ‘365 Dagen Koken’ & Interactieve menukaarten

geschreven door Constance

Na vijf Eetkalenders, honderden weekmenu’s, duizenden recepten en o-zo-veel vragen via haar social media kanalen weet ze het zeker: iedere dag bedenken wat je ’s avonds weer gaat eten, is een van de grootste uitdagingen binnen het Nederlandse gezin.

Francesca van Berk, beter bekend als Francesca Kookt, schiet te hulp om elke dag heerlijk, vers en met het seizoen mee te koken. Haar nieuwste kookboek 365 Dagen Koken, met de seizoenen mee is Francesca ten voeten uit: de liefde en zorg waarmee de 365 (!) verrassende en verrukkelijke recepten zijn samengesteld, spat van de pagina’s af. Ze is dan ook pas tevreden als het gezin lekker samen aan tafel geniet! 365 Dagen Koken is de kroon op Francesca’s werk en bundelt naast haar succesgerechten van de afgelopen 10 jaar ook heel veel nieuwe recepten.

In 365 Dagen Koken wordt er gekookt aan de hand van de seizoenen. Bewust, gevarieerd en lekker eten begint nu eenmaal met kennis van de seizoensingrediënten. Ieder seizoenshoofdstuk start met een kalender zodat de ingrediënten passend bij lente, zomer, herfst en winter goed op het netvlies staan. Per seizoen vind je 73 gevarieerde recepten voor het avondeten. En als toegift is er nog een vijfde hoofdstuk met 73 gerechten die je het hele jaar door graag eet; denk aan Surinaamse bami, curry’s, taco’s en heerlijke pastagerechten – lievelingsgerechten van jong en oud.

Dus behalve overheerlijke recepten maken voor elke dag van het jaar, zit 365 Dagen Koken boordevol handige tips & tricks. Als een recept geschikt is voor het weekend, op de barbecue of het kerstdiner, wordt dit aangegeven met een speciaal icoontje. Voorafgaand aan de recepten, deelt Francesca haar beste kooktips zodat iedereen met het grootste gemak 365 dagen per jaar kan koken. En heel fijn en handig: achter in het boek vind je als thuiskok twee indexen. Eentje waarmee je kunt zoeken op receptcategorie (denk: soep, salade, vegetarisch…) maar ook een waarmee je kunt zoeken op ingrediënt. Wie zin heeft in bloemkool, ziet direct op welke pagina’s alle bloemkoolrecepten te vinden zijn. Dat Francesca’s boek variatie ademt, blijkt wel uit het feit dat ze bij bijna elk gerecht een kook- of variatietip geeft; ook hoe je gemakkelijk van bepaalde gerechten een vegavariant kunt maken. Met alle vegetarische recepten en variatietips zijn daardoor minimaal 50% van de recepten vegetarisch of veganistisch in het boek.

365 DAGEN KOKEN IN HET KORT:

  • 365 heerlijke recepten voor het avondeten
  • Een goede balans in gerechten: veel groenten en gezonde voedingsstoffen, maar ook ultieme genietrecepten met roomsauzen of ovenschotels met veel kaas
  • Superdik kookboek van 416 pagina’s, gedrukt op schrijfbaar FSC papier. In het boek vind je notitiepagina’s waar je aantekeningen op kunt maken
  • Koken met de seizoenen mee! Per seizoen (lente, zomer, herfst, winter) 73 gerechten en een vijfde hoofdstuk met 73 comfort food gerechten voor het hele jaar
  • Handige extra’s: het kookboek blijft perfect open liggen als je ermee aan het koken bent en heeft een mooi leeslint
  • Met twee indexen, zodat je kunt zoeken op receptcategorie én op ingrediënt.

Maar er meer want Francesca kookt lanceert ook ‘FRANCESCA EET MEE’ MENUKAARTEN. De menukaarten zijn verpakt als een interactief spel, voor tijdens het avondeten.  De menukaarten zijn er in twee versies: een voor de UKKIES (tot ± 10 jaar) en een voor GEZINNEN met (jong)volwassenen. Geheel volgens de visie van haar kookboek – 365 Dagen Koken – spelen de menukaarten in op het seizoen. De kleurrijke en inspirerende menukaarten staan boordevol leuke tafelspelletjes, grappige challenges, interessante filmpjes over producten, nieuwe gespreksonderwerpen, eetweetjes, een heerlijke muziek playlist, verbeeldingsvragen én de seizoensgroentebingo. Dit zijn alle bijgerechten voor een verrassende avond aan tafel.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com