You are here: Home » Eten & koken » Fair Ferry; Ga zeilen én je eten bij elkaar scharrelen in Zeeland

Fair Ferry; Ga zeilen én je eten bij elkaar scharrelen in Zeeland

geschreven door Constance

Fair Ferry organiseert eind oktober ‘gefundenes Fressen’ trip en dit is een actieve en avontuurlijke zeilvakantie van drie dagen waarbij je op zoek gaat naar je eigen eten. En bij het eten moet je denken aan het vangen van schaaldieren, mosselen plukken, oesters rapen, zeewier zoeken en wie weet wat de Zeeuwse Delta nog meer voor je in petto heeft. Natuurlijk koopt Fair Ferry ook eten in zodat er genoeg tijd over blijft om te zeilen of om even lekker te luieren en zeehonden te spotten. Er wordt gevaren met het historische schip Vrijbuiter op de Oosterschelde als ‘culinair toneel’.

De Oosterschelde is het kloppend hart van de Zeeuwse Delta en het grootste natuurpark van Nederland. De invloed van het getijde is hier zeer duidelijk te zien. Want deze wereld van wind, water, slikken en schorren, is continue in beweging. Het is hierdoor mogelijk om de Vrijbuiter droog te laten vallen en vervolgens een zandbank te verkennen. Als vanzelfsprekend wordt er door Fair Ferry zorg gedragen om het natuurlijk evenwicht van dit bijzondere ecosysteem niet te verstoren. Daarom gebeurt het verzamelen van voedsel altijd onder begeleiding. Na het ‘scharrelen’ wordt er met z’n allen, onder leiding van chef Wilma, een kakelverse en superbewuste maaltijd van het verzamelde waar gemaakt.

De Vrijbuiter, een tjalk, wordt bestuurd door Kapitein Wiebe, die in Zeeland is opgegroeid en de Zeeuwse Delta op zijn duimpje kent. Daarnaast heeft Wiebe veel zeilervaring. Zo heeft hij de oceaan overgezeild op het vrachtschip Tres Hombres en ook op de Vrijbuiter vaart hij sinds dit jaar zijn groene koers. Wiebe en zijn bemanning leren je onderweg graag alles over zeilen, waaronder eventueel ook navigatie uitleg voor de geïnteresseerden. De echte liefhebbers mogen het schip zelfs ook besturen! De Vrijbuiter maakt gedurende de drie dagen een aantal tussenstops, het is weersafhankelijk waar en hoe lang deze zullen zijn.

Aan boord bevinden zich vier 2-persoonshutten en twee 6-persoons hutten. In totaal kunnen er 20 gasten aan boord slapen. Er zijn twee toiletten en een douche. Het leefruim heeft een open keuken met een kleine bar en voelt aan als een huiskamer. Een fijne plek om als afsluiting van een mooie dag zeilen nog wat na te praten. (En natuurlijk houdt Fair Ferry rekening met het Coronavirus en volgt het de richtlijnen van het RIVM op. Daardoor ziet het er naar uit dat niet de volledige capaciteit van het schip benut wordt en met een lagere bezetting gevaren wordt waardoor iedereen voldoende ruimte heeft om afstand van elkaar te houden.)

Reisinformatie
• Data: 22 t/m 24 oktober en 25 t/m 27 oktober
• Afvaarplaats: ’t Luitje, Zierikzee
• Prijzen vanaf € 300 p.p.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com