You are here: Home » Accessoires » IKEA KlIPPAN hoes gemaakt van MUD jeans

IKEA KlIPPAN hoes gemaakt van MUD jeans

geschreven door Constance

IKEA en het Nederlandse jeansmerk MUD Jeans hebben de handen ineen geslagen en zijn aan de slag gegaan met een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de overbekende KLIPPAN bank.

De hoezen bestaan voor 40% uit gerecyclede jeans en voor 60% uit duurzaam katoen. IKEA wil, onder andere met samenwerkingen zoals deze, duurzaam consumeren gemakkelijker en betaalbaarder maken. De KLIPPAN bank is een klassieker die al ruim veertig jaar meegaat en kan weer nieuw leven worden ingeblazen met de nieuwe hoes. Door de stiksels en klassieke broekzakken op de hoes, krijgt de bank een stoere, industriële uitstraling. De (licht)blauwe denim hoezen zijn vanaf mei 2021 beschikbaar in alle Nederlandse IKEA winkels en op IKEA.nl.

Voor de productie van de KLIPPAN hoezen worden in totaal meer dan 16.000 gerecyclede spijkerbroeken gebruikt. Per hoes zijn twee spijkerbroeken hergebruikt, waarbij de gerecyclede vezels worden gemengd met duurzaam katoen en tot garen worden gesponnen en geweven. Elke hoes bespaart bijna 27.000 liter water en heeft 67 procent lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met de standaarden in de industrie. In totaal worden in Europa ongeveer 500 miljoen spijkerbroeken per jaar verkocht en elke Europeaan heeft gemiddeld zeven spijkerbroeken waarvan twee niet worden gedragen. Minder dan 1% van de verkochte spijkerbroeken wordt na het weggooien hergebruikt voor nieuwe kledingstukken.

Bij het ontwikkelen en produceren van de KLIPPAN hoes versterken de twee partijen elkaar: MUD Jeans recyclet de oude spijkerbroeken tot nieuw denim en IKEA zorgt voor de grote schaal. De hoezen worden in negen landen verkocht. Naast de KLIPPAN hoes werken de twee bedrijven ook aan andere producten van gerecycled denim. IKEA wil in 2030 volledig circulair en klimaatpositief zijn. Dat betekent onder andere dat alle producten dan circulair ontworpen moeten zijn en alleen uit hernieuwbare of gerecyclede materialen mogen bestaan.

De prijs van de denim KLIPPAN hoes is € 99,-. En als je, bij aankoop, 2 oude spijkerbroeken inlevert krijg je 10% korting en zo zorgen IKEA en MUD jeans ervoor dat zoveel mogelijk spijkerbroeken een nieuw leven krijgen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com