You are here: Home » Gadget test » Test; Medisana bloeddrukmeter

Test; Medisana bloeddrukmeter

geschreven door Constance

Je bloeddruk meten is dat nu echt belangrijk? Het antwoord is; JA! Zo heb ik last van een (te) lage bloeddruk en dat heeft erin geresulteerd dat ik een paar keer ben flauw gevallen, en elke keer kreeg ik te horen, je bloeddruk is te laag. Je moet daar opletten. Nu is een lage bloeddruk niet gevaarlijk, maar dat is een (te) hoge bloeddruk wel.

De laatste keer dat ik weer last had mijn te lage bloeddruk, kreeg ik het advies om een bloeddrukmeter aan te schaffen. Nu is dat niet echt een heel ‘sexy’ apparaat, maar wel belangrijk.

Dus afgelopen week kwam ik een fijne aanbieding tegen bij De Trekpleister, een Medisana bloeddrukmeter voor nog net geen euro 20,00, terwijl de adviesprijs een stuk hoger ligt. (Ik heb het gecheckt en hetzelfde model werd bij een aantal andere online shops voor minstens het dubbele aangeboden.)

Dus toch maar besteld en vandaag is ie binnengekomen, dus kon ik aan de slag. Het werkt heel eenvoudig, je doet de batterijen in het apparaat, doet het bovenarm manchet om je bovenarm en trekt het klittenband aan. Daarna sluit je het bovenarmmanchet aan op de bloeddruk meter en en druk je op de start knop. Vervolgens vindt de meting plaats en in minder dan 1 minuut weet je je waarden.

Het beste tijdstip om je bloeddruk te meten is in de ochtend (tussen 6 & 9 uur) en in de avond (tussen 18 & 21 uur) en zorg dat je van te voren niet gegeten, gedronken of gerookt hebt. Neem van te voren 5 minuten rust en ga rechtop zitten met je voeten naast elkaar op de vloer. En ben je boven de 40 jaar, dan is het raadzaam om jaarlijks je bloeddruk te (laten) controleren.

Op de Medisana bloeddrukmeter die ik heb aangeschaft kan je voor 2 personen de metingen bijhouden, incl. tijd, dag, maand en jaar. Op het display zie je, aan de rechterkant, behalve je bloeddruk, ook je hartslag  en aan de linkerkant staat een bloeddrukindicator (groen-geel-oranje-rood) zodat je in 1 oogopslag kan zien of je een lage, normale, licht verhoogde of sterk verhoogde bloeddruk hebt.

Wat kunnen de symptomen zijn bij een (te) lage bloeddruk? Vermoeidheid, duizeligheid, flauwvallen, misselijkheid en wazig zien. En bij een (te) hoge bloeddruk kan je last hebben van hoofdpijn, misselijkheid en braken, vermoeidheid, rusteloosheid en kortademigheid. Maar voor de zekerheid, raadpleeg  altijd bij klachten je (huis)arts of specialist.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com