You are here: Home » Beauty » Test; New Nordic Skin Care Collagen Filler

Test; New Nordic Skin Care Collagen Filler

geschreven door Constance

Smeren, smeren, smeren was altijd het advies om huidveroudering tegen te gaan, dus heb ik stapels dure en minder dure crèmes gebruikt en gebruik deze nog steeds heel trouw. Maar daar gaat nu iets bijkomen want ik ga de capsules van New Nordic Skin Care Collagen Filler gebruiken.

Nu denk je misschien, huh? Collageen zit toch al in crèmes en waarom zou je dit als capsule (tablet of poeder) gaan slikken? Inderdaad wordt er aan  heel veel crèmes collageen toegevoegd en dit zorgt ervoor dat je huid steviger en jeugdiger oogt, maar het collageen komt nooit dieper in de huidlagen, maw. het effect is altijd tijdelijk. Het tijdelijke effect geldt ook voor (dure) injecties, en aangezien ik geen voorstander ben van prikjes in welke vorm dan ook is dit voor mij persoonlijk een no-go.

Dus ben ik me gaan verdiepen in het grote assortiment aan collageen drankjes, pillen en poeders die je tegenwoordig kan kopen want collageen is hot. En heb daarbij ook een aantal onderzoeken erop nageslagen en wat blijkt de ‘wetenschap’ is het niet meer elkaar eens of het slikken (in welke vorm dan ook) van collageen nu wel of geen zin heeft. Maar als je er dan toch voor gaat dan moet je op een aantal dingen letten, zodat je resultaat zal gaan zien.

De hoeveelheid collageen die je per dag gaat slikken dient minimaal 10.000 milligram collageen hydrolysaat of 40 milligram natief collageen te zijn en ook moet er vitamine C toegevoegd zijn, want vitamine C zorgt ervoor dat de collageen in je huid komt. Zit er geen vitamine C in je collageen pil/tablet of poeder dan zal er minder resultaat geboekt worden. Dus lees eerst goed de ingrediëntenlijst door voordat je iets gaat kopen.

Nu zit er niet alleen collageen in je huid maar er zit ook collageen in oa. in je botten, tanden, gewrichten en spieren dus het kan ook voorkomen dat je een collageen tekort hebt in je spieren of gewrichten en dat op die plek als eerste het tekort wordt aangevuld. Maw. je lichaam kiest zelf uit waar het collageen haar werk moet gaan doen. Met als resultaat dat je meer energie krijgt of minder last hebt van stramme spieren en maar dat je aan je huid geen verschil ziet.

Nu ben ikzelf geen fan van poeders, en verder zit in bijna alle collageen supplementen in poedervorm het collageen hydrolysaat en daardoor kom je zelfs met 2 sticks of maatlepels lang niet aan de aanbevolen 10.000 milligram per dag. Dat is eigenlijk ook gelijk het nadeel aan dit type collageen want je moet veel meer slikken dan met natief collageen.

Verder wilde ik graag een ‘natuurlijk’ type collageen proberen en zo kwam ik uit bij New Nordic, een van oorsprong Zweeds bedrijf dat werkt met producten en ingrediënten uit de natuur. In de New Nordic Skin Care Collagen Filler zit niet alleen collageen en vitamine C maar ook granaatappel-, tomaatextract en algen en dit zijn bekende anti-aging superfoods. Dus ik ga aan de slag met de tabletten en ben reuze benieuwd naar het resultaat.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com