You are here: Home » Accessoires » Go Bananas met Black Bananas

Go Bananas met Black Bananas

geschreven door Constance

Het streetwear kledingmerk Black Bananas komt van Nederlandse bodem en is bedacht door Wesley Balnikker. Tijdens zijn stage in het Caraïbisch gebied had hij een t-shirt ontworpen voor een vriend. En zodra deze vriend het t-shirt droeg werd al heel snel duidelijk dat dit een modehit was.

Hoe is Black Bananas ontstaan?

Na zijn terugkeer in Nederland is Wesley zich gaan toeleggen op het ontwerpen van een kledinglijn, en daarbij ook het kenmerkende Black Bananas logo bedacht, de Transformer Monkey.

De oorsprong van de naam Black Bananas is gelegd op Curaçao, want alle plannen voor een pakkende naam waren geïnspireerd op tropische sferen; palmbomen, kokosnoten, watermeloenen én bananen. Uiteindelijk is het Bananas geworden, want ‘go Bananas’ staat ook voor lekker gek en tof.

Het logo van de Transformer Monkey is een ander verhaal. Wesley Balnikker is een fan van Transformers dus was het logisch dat deze voorliefde terug zou komen in het logo. En de keuze voor een aap komt voort uit feit dat een aap erom bekend staat om altijd in groepsverband te leven, maar ook een krachtig leider is.

De kledinglijn bestond in eerste instantie uit simpele witte en zwarte t-shirts waar de Transformer Monkey opgedrukt was. Maar al snel werd de collectie uitgebreid waardoor het is uitgegroeid tot een echt streetwear merk. Je kunt alles uit de collectie herkennen aan het kenmerkende Black Bananas logo. Verder zitten op de mouwen ook herkenbare strepen. En hierdoor worden de kledingstukken casual en sporty.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?

Nog steeds kan je kiezen uit basic kleuren zoals wit, zwart en grijs. De reden is heel simpel, dit zijn kleuren die gemakkelijk te combineren zijn met andere kleuren of prints. Maar er is ook kleding te koop in geel, paars, rood of groen, zo val je lekker op. 

Wat voor kleding heeft Black Bananas?

Black Bananas heeft een groot assortiment dat varieert van een trainingspak tot een jas of jack. Ook zijn er verschillende sweatshirts, hoodies of joggingbroeken. Verder kan je je collectie uitbreiden met zwemkleding, heuptasjes en caps. Natuurlijk zijn de t-shirts ook nog steeds te koop. En de kledingcollectie krijgt maandelijks een update, met nieuwe modellen en kleuren.

Doordat wij tijdens corona veel meer thuis zijn, is het heel prettig om je comfortabel te kleden. En daar sluiten de Black Bananas lifestyle pakken prima op aan. Deze zijn heerlijk voor in huis, maar ook perfect voor een lange wandeling in het bos of op strand. Er zijn sets met of zonder hoodie, en ook als anorak. De broeken hebben een zgn. slimfit met een boord aan de onderkant, waardoor je deze ook in je enkelboots kan stoppen.

Black Bananas is te dragen door jong & oud en heeft collecties voor mannen, vrouwen én kids. Dus Go Black Bananas!

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com