You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Ervaringen Tedee Smart Lock

Test; Ervaringen Tedee Smart Lock

geschreven door Constance

Zoals ik al eerder heb gemeld is afgelopen donderdagmiddag is bij ons het Tedee Smart Lock geïnstalleerd. Ik was in 1e instantie verrast dat er een slotenmaker langs moest komen, want andere merken Smart Locks zijn zelf te installeren.

De reden waarom er een slotenmaker is gekomen, is heel simpel; de oude cilinder moest worden vervangen door het juiste Tedee cilinder en hij heeft ook gelijk het Smart Lock aan de binnenkant geplaatst. Je krijgt bij de nieuwe cilinder ook 3 sleutels incl. een certificaat.

Op de Tedee Smart Lock website zijn 4 verschillende cilinders te bestellen, dus als je een beetje handig bent én je weet welk cilinder in je deur zit, kan je ook zelf aan de slag. Weet je dit niet, schakel dan een slotenmaker in die de Tedee verkoopt.

In 1e instantie was mijn slotenmaker niet zo blij, toen hij zag wat voordeur ik had, en hij twijfelde eraan of de Tedee wel zou gaan werken. Onze voordeur heeft nl een speciale nachtstand, waarbij je de klink aan de binnenkant en/of buitenkant omhoog moet doen en dan is ie extra beveiligd. Toen ik dit hoorde was ik extra nieuwsgierig of ik de Tedee wel zou kunnen gebruiken, want op de website werd er niet gesproken over deuren en/of sloten waarop de Tedee niet zou werken.

De slotenmaker verliet het pand, en als 1e heb ik het Tedee Smart Lock opgeladen. Er is zit een usbkabel in de doos, en het enige wat wel handig is, is om een stopcontact bij je voordeur in de buurt te hebben. Bij ons zit er een stopcontact naast de deur, dus dat probleem hebben we niet. Een opgeladen Tedee Smart Lock gaat 6 maanden mee en je kan het batterij niveau in de gaten houden op in de Tedee app.

Daarna heb ik de Tedee app geïnstalleerd op mijn telefoon, en daarna heb ik het slot & de bridge aan de app toegevoegd. De bridge zit niet standaard in het starterspakket, maar ik ben wel blij dat ik deze meegeleverd heb gekregen want hierdoor is de verbinding met ons WiFi netwerk stabieler. Het beton in ons appartement houdt veel tegen, zelfs in onze woonkamer (die ong. 5 meter vd meterkast afzit) hebben we WiFi versterkers nodig.

De 1e keer dat je dat je app opent word je gevraagd een account aan te maken en zodra je dit gedaan hebt, kan je apparaten toevoegen. Het koppelen van het slot en de bridge is een fluitje van een cent, het enige wat je bij de hand moet hebben, is de handleiding van beide apparaten (zitten in de doos) want achterop staat een QR code die bij jouw Tedee en Bridge hoort.

Zoals ik hierboven al meldde zag de slotenmaker het somber in voor onze voordeur en in 1e instantie had ie gelijk, het slot draaide open maar de deurklink bleef naar beneden en werd de cilinder niet ingetrokken, maw. de deur bleef dicht. Hierop heb ik de Tedee en de bridge van de app gehaald en beiden weer opnieuw geïnstalleerd en bij ‘instellingen’ in de app, bleek dat mijn voordeur wel degelijk gebruikt kon worden, maar alleen als je de instructie op de app opvolgt.

Uiteraard wilde Testman ook toegang tot ons appartement, en aangezien ik het account heb aangemaakt, kan ik andere personen toevoegen aan het account. Ik ben de Eigenaar van het slot en heb toegang tot de alle functies van het slot en ik kan de toegangsrechten van andere gebruikers beheren. Testman is door mij toegevoegd als Beheerder en heeft ook toegang tot de alle functies van het slot en kan ook de toegangsrechten van gasten beheren. Tenslotte is er nog Gast toegang en als gast kan je de deur openen en afsluiten op basis van verleende toegang. De Gast toegang is bedoeld voor als je iemand tijdelijk toegang wil geven, bijv. om je planten of de katten eten te geven. En je kan ook precies, via de app, bekijken wie er toegang heeft gekregen, incl. het tijdstip.

Tot nu toe hebben wij geen enkele problemen ondervonden met het openen en sluiten van onze voordeur, en mocht het slot niet werken dan moet je toch weer je sleutel uit je jas, tas of broek vissen en kan je naar binnen.

Conclusie; ik heb al een aantal keren een smart lock getest en deze werkten prima, alleen zag het er niet heel erg mooi uit. Zo moest ik in de weer met houders die op of over je slot moest plakken. Ik vind het voordeel van de Tedee dat het slot vast zit op de cilinder, dat oogt mooier en geeft mij een veiliger gevoel. De installatie van het slot en de bridge is een fluitje van een cent, en daarna kan je het slot gelijk gebruiken. Tip; zorg er wel voor dat je de bijbehorende sleutel aan je bos hebt hangen, voor het geval dat………

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com