You are here: Home » Gadget test » Test; Tedee Smart Lock

Test; Tedee Smart Lock

geschreven door Constance

Vanmiddag stond de slotenmaker bij mij op de stoep, want mijn Tedee Smart Lock was gearriveerd. En om dit intelligente slot goed werekend te krijgen moet de cilinder van je voordeur vervangen worden door een Tedee cilinder. Uiteraard moet dit goed gebeuren, en dat kan alleen met de hulp van een vakman, in dit geval de slotenmaker.

Wat is Tedee Smart Lock? Tedee is een Poolse fabrikant, die ontstaan is uit een samenwerking tussen een zeer bekende slotenfabrikant en een IT-bedrijf. En uit die samenwerking is Tedee Smart Lock voorgekomen; een slim slot waarbij software en security dus direct vanaf het ontwerp is meegenomen. De Tedee sloten voldoen aan Nederlandse regelgeving en hebben diverse veiligheidscertificaten in bezit. Het is een handig, subtiel slot waarvoor je geen sleutel meer nodig hebt. Zodra je in de buurt van je voordeur komt (met je smartphone) dan herkent de Tedee je en activeert het zichzelf. Sta je vervolgens voor de deur, dan opent het slot automatisch. Super handig als je jouw handen vol hebt

De Tedee is te koop met en zonder ‘bridge’. De bridge is een Wifi-versterker waardoor je zeker weet dat het slot altijd werkt. Verder heb je alleen de app nodig met daarop de ‘digitale sleutel’. Ga je op vakantie, dan kun je in de beheermodule ook andere mensen tijdelijk of permanent een ‘sleutel’ geven. Dit kan natuurlijk ook voor de schoonmaker, de buren die de planten water komen geven of kinderen die eerder uit school komen. In dezelfde beheermodule zie je wanneer het slot is ontgrendeld en weer is vergrendeld.

Het testpakket dat ik heb ontvangen bestond uit diverse cilinders (en de slotenmaker weet precies welke je nodig hebt), het Tedee slot (wat maar eens per 6 maanden opgeladen hoeft te worden) en de bridge. Ik ga de aankomende dagen aan de slag met het Tedee Smart Lock, dus na het weekend volgt mijn review.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com