You are here: Home » Designers » Stay@home met IKEA OSYNLIG geurkaarsen

Stay@home met IKEA OSYNLIG geurkaarsen

geschreven door Constance

Door de nieuwe Covid/Corona regels zit iedereen nog meer thuis en dan is het heel fijn als je je in je huis ook echt ’thuis’ voelt. En speciaal voor dit bijzondere gevoel lanceert IKEA een limited collectie van 13  geurkaarsen, OSYNLIG (vanaf volgende maand te koop).

Geuren roepen verschillende emoties op, en een geur is voor iedereen anders maar gaan bijna altijd gepaard met herinneringen of emoties. Je associëert geur vaak met thuis: meer dan 40% van de mensen denkt dat hun huis een eigen, herkenbare geur heeft. De ‘bulbus olfactorius’, het deel van de hersenen dat ruikt, is nauw verweven met ons emotionele systeem. Dit betekent dat geur in staat is om herinneringen op te roepen aan plekken waar je bent geweest of aan mensen die je hebt ontmoet.

De collectie bestaat uit 13 verschillende geurkaarsen en deze zijn te verdelen in 3 categorieën; fris, bloemig of houtig. De kaarsen zitten in keramieken potjes van verschillende maten. Elk potje heeft een glazuurlaag van twee kleuren die staan voor de ingrediënten van de geurkaars. Als de kaarsen zijn opgebrand, kan je de potjes gebruiken om kleine dingen in op te bergen of om je huis mee aan te kleden. Met dertien verschillende soorten kaarsen hoopt IKEA dat er voor iedereen een juiste geur tussen zit. Het driehoekvormige teken op de potjes staat voor de gelaagdheid van geur, eerst herken je één geur en pas later onderscheid je verschillen.

De collectie werd ontwikkeld in samenwerking met Ben Gorham, oprichter van het luxe parfum- en modehuis BYREDO en staat inmiddels bekend staat om de simpele, rauwe ingrediënten en sprekende, minimalistische verpakkingen. Het streven is om herinneringen en emoties te vertalen naar producten en ervaringen. Het eerste parfum dat hij creëerde, baseerde hij op de herinnering aan de geur van zijn vader. Inmiddels produceert Gorham ook leren producten en accessoires.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com