You are here: Home » Aviko lanceert een nieuw kookboek; De favorieten van de buurttafel

Aviko lanceert een nieuw kookboek; De favorieten van de buurttafel

geschreven door Constance

De Aviko Buurttafel is uitgegroeid tot een geliefd en verankerd initiatief om buurtgenoten dichter bij elkaar te brengen. Met lekker eten welteverstaan; want als iets mensen verbindt, is het samen eten. De afgelopen drie jaar werden ruim 150 straten verrast met de komst van de Buurttafel, compleet met foodtruck, mooi gedekte tafels en heerlijke aardappelgerechten om samen van te genieten. De Buurttafel ging zelfs ‘on tour’ de grens over, ook daar met blije gezichten en mooie verhalen tot gevolg.

Het Buurttafelteam groeide uit tot een hecht gezelschap dat niet alleen samen kookte, maar ook meer dan eens ontroerd werd door het effect van de Buurttafel. De belevenissen én favoriete recepten van het Buurttafelteam zijn nu gebundeld in het nieuwe, 96 pagina’s tellende kookboek van Aviko. Een jubileumeditie, want het is Aviko’s tiende kookboek. De Favorieten van de Buurttafel is vanaf nu aan te vragen via www.aviko.nl; gratis en zonder aankoopverplichting, net als alle voorgaande kookboeken.

Aviko wil mensen verbinden door samen te genieten van lekker eten. Samen eten zorgt ervoor dat we de tijd voor elkaar nemen, naar elkaar luisteren, lachen… Door inspiratie te bieden voor een verrassende en lekkere maaltijd wil Aviko bijdragen aan het dagelijkse, bijzondere moment van gezellig samenzijn.

Het Buurttafelteam groeide de afgelopen jaren uit tot één grote familie, die zelfs in zes landen de lange buurttafel opzette voor gasten uit de streek. Chef Wim Ballieu bereidde voor de lokale bevolking typische streekgerechten met lokale ingrediënten.

In het nieuwe kookboek De favorieten van de Buurttafel delen niet alleen Chef Wim maar álle teamleden van de Buurttafel hun mooiste moment en lekkerste recept. Daarmee is deze versie van het Aviko kookboek de meest persoonlijke uit de reeks van tien. Met 24 overheerlijke recepten, met de aardappel als inspiratie, wordt het gegarandeerd elke dag feest aan tafel. Het kookboek biedt ook volop vegetarische gerechten.

De Kookweek van Aviko is inmiddels een bekend concept en ook in De favorieten van de Buurttafel wordt deze toegepast. Met de veelzijdige variatie van de aardappel zijn ontelbaar veel gerechten te maken, voor elke dag van de week. Zo maakt Aviko de kookweek graag leuker, en lekkerder! Kies voor één van de ‘Vlot & Vers dag’ recepten wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

Heb je zin om uit te pakken en lekker de tijd te nemen om te experimenteren met nieuwe gerechten? Geniet dan van een ‘Uitgebreid Koken dag’ recept zoals de citroengratins met beenham, remouladesaus en voorjaarsgroenten. Alle recepten in het kookboek zijn op 6 verschillende kookdagen ingedeeld; dat vergemakkelijkt het zoeken. Op Aviko.nl staan nog veel meer recepten, allemaal ingedeeld op dag van de kookweek.

 

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com