You are here: Home » Huis & Tuin » IKEA en i-did lanceren de recyclede collectie TILLVERKA

IKEA en i-did lanceren de recyclede collectie TILLVERKA

geschreven door Constance

IKEA lanceert TILLVERKA: een circulaire collectie viltproducten, gemaakt van restanten van Nederlands IKEA textiel. De collectie is geproduceerd door een lokale sociale onderneming, nl het Nederlandse i-did. i-did helpt mensen in de bijstand met hun ontwikkeling dmv. coaching en begeleiding op de werkvloer.

TILLVERKA is de eerste IKEA collectie wereldwijd die bestaat uit gerecycled vilt afkomstig van eigen resttextiel. De samenwerking resulteerde in een collectie van opvouwbare dozen, kussenovertrekken en de bekende FRAKTA tas. De collectie is vanaf deze maand exclusief verkrijgbaar in de Nederlandse IKEA winkels.

De TILLVERKA collectie van IKEA en i-did geeft oud textiel een tweede leven én creëert nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het verwerken van oud textiel tot vilt is een bekend proces binnen de recycle-industrie; i-did maakt van het vilt echter designproducten in plaats van bijvoorbeeld isolatiemateriaal.

De Utrechtse onderneming steunt mensen in Nederland die al langere tijd geen baan hebben. Ze bieden werkzoekenden een veilige en warme plek om weer aan het werk te kunnen en coachen ze op weg naar een nieuwe baan. De samenwerking tussen IKEA en i-did startte in 2016 en resulteerde eerder al in tijdelijke collecties. In eerste instantie geeft IKEA haar eigen textielrestanten een tweede leven, wellicht komt daar in de toekomst textiel van klanten bij.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com