You are here: Home » Accessoires » IKEA zorgt voor een groene oase van rust

IKEA zorgt voor een groene oase van rust

geschreven door Constance

Met de limited BOTANISK collectie maak je van je huis een groene oase. IKEA laat met de nieuwe collectie zien dat je helemaal geen tuin, terras of balkon nodig hebt om thuis te genieten van de natuur.

Samen met 5.600 ambachtslieden (voornamelijk vrouwen) en ondernemers wereldwijd (India, Thailand, Jordanië en Roemenië) ontwikkelde zij een collectie handgemaakte producten die binnenshuis tuinieren makkelijker en leuker maakt. Zo is er een houten mal om zelf papieren plantenpotjes te maken en een opberger om tuingereedschap in te bewaren.

De BOTANISK producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen als bananenvezel en jute. Met deze collectie helpt IKEA bij het creëren van werk op plekken waar dat het hardst nodig is. De limited collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij IKEA.

De sierpotten van gevlochten bananenvezel of rode klei en de plantenzak van jute en katoen geven het groen in huis een extra natuurlijke uitstraling. Planten komen goed tot hun recht in de BOTANISK plantenhangers en met de beukenhouten mal en een oude krant maak je zelf papieren potjes voor bijvoorbeeld stekjes of verse kruiden. De hangende opberger van gevlochten bananenvezel is ideaal om kleine spullen in op te bergen tijdens of na het tuinieren. Grotere spullen, zoals tuingereedschap of zakjes met zaden, ruim je gemakkelijk op in de hangende opberger van katoen en jute. Extra handig: bij de stoffen opberger zit donkergroen zeil dat je kan gebruiken als ondergrond tijdens het tuinieren.

Naast planten kun je ook met andere producten de natuur in huis halen. Zo zijn er de kussenhoezen van jute met borduursels van bladeren. Deze zijn met de hand gemaakt, waardoor elke kussenhoes uniek is. Het donkergroene BOTANISK schort is niet alleen fijn tijdens het tuinieren; je kan het ook dragen bij het koken of knutselen. Vieze handen veeg je af aan de donkergroen met witte handdoek. Een leuk detail: je kan de handdoek aan de lus van het schort hangen. Het vloerkleed is gemaakt van het restmateriaal van de gevlochten bananenvezels. De handgeweven plaid is heerlijk zacht en voegt een groen accent aan elke ruimte toe.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com