You are here: Home » Wellness » Bamboe is hét middel tegen zweetvoeten

Bamboe is hét middel tegen zweetvoeten

geschreven door Constance

Bij het woord zweetvoeten heeft iedereen gelijk allerlei beelden. Zodra iemand met zweetvoeten zijn of haar schoenen uittrekt, ruik je het al. En als je pech hebt, blijven er ook nog vochtige voetafdrukken achter op de vloer.

Zweten of transpireren is de manier van je lichaam om de overtollige warmte kwijt te raken, zodat je niet over verhit raakt. En in principe is zweet geurloos, en gaat pas stinken als er bacteriën ontstaan.

Hoe voorkom je stinkende zweetvoeten?

Zorg ervoor dat je je voeten minimaal 1x per dag goed wast, met of zonder zeep. En daarna moet je ze ook goed afdrogen, voordat je je sokken aantrekt. Hierdoor ontstaan er minder schimmels en bacteriën.

Om je voeten droog te houden kan je voetpoeder gebruiken. Er zijn poeders die stank voorkomen en bacteriedodend zijn. En als je ook nog zinkzalf gebruikt wordt ook overtollig vocht geabsorbeerd.

Draag zo min mogelijk schoenen van rubber, kunststof of nylon. Leren schoenen ademen het beste en wissel ook elke dag van schoenen. En laat je schoenen of laarzen goed luchten.

Een maandelijks bezoek aan de pedicure is ook een aanrader, zeker als je last hebt van eelt. Eelt neemt namelijk vocht op en hierdoor wordt het zweet vastgehouden. En hierdoor krijg je weer meer last van bacteriën en schimmels en krijg je last van vieze geurtjes.

Het allerbelangrijkste is om je voeten de hele dag door fris te houden. Dus als je weet dat je last hebt van zweetvoeten, neem dan een paar extra sokken mee, zeker op warme dagen. Op deze manier zorg je ervoor dat je de hele dag frisse en droge voeten houdt. Als je je sokken wisselt, was ze eerst even met een vochtig (weggooi) washandje en trek een paar schone sokken aan.

Welke sokken kan je het beste dragen?

Vroeger werd er altijd gedacht dat katoenen sokken het beste hielpen tegen zweetvoeten. Maar je kan het beste bamboe sokken dragen. Bamboe is ademend en hierdoor kan het vocht goed afgevoerd worden en blijven je voeten droog en fris. Bamboe heeft ook een antibacteriële werking en ze zijn ook heerlijk zacht. Hierdoor krijg je geen irritaties aan je huid.

Bamboe is niet alleen heel zacht aan je voeten, maar ze zijn ook nog heel stevig. Hierdoor gaan bamboe sokken langer mee dan katoenen sokken en ze hoeven minder snel gewassen te worden, zo bespaar je water en het milieu. En doordat bamboevezels hol zijn, zijn ze verkoelend in de zomer en verwarmend in de winter.

De ecologische footprint van bamboe is veel minder groot dan die van katoen. Het kweken van katoen heeft als neveneffect dat er een heleboel vergif in de natuur terecht komt, en wordt er ook veel water verspilt. Bamboe wordt veel milieuvriendelijker gekweekt.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com