You are here: Home » Eten & koken » International Oyster Day

International Oyster Day

geschreven door Constance

As. maandag, 5 augustus, is het International Oyster Day en speciaal ter gelegenheid hiervan heeft TheFork de top-tien beste Seafood restaurants (in Nederland) voor je op een rijtje gezet. Mocht je nou niet zo’n fan zijn van oesters, dan kan je uiteraard bij de onderstaande restaurants ook terecht voor allerlei andere heerlijke visgerechten. 

1. Fishbar Monk – Haarlem

Bij Monk beschouwen ze elke dag als een nieuw, culinair feestje. Verse vis en dagelijks wisselende gerechten zorgen ervoor dat je smaakpapillen telkens weer verrast worden. Ga je graag met je hele vriendengroep uit eten? Dan is de chef’s table, te reserveren vanaf 8 personen, met uitzicht op de keuken zeker een aanrader. En vooral niet te vergeten: ze hebben een hele bar gewijd aan de oester.

2. John Dory – Amsterdam

Zin in een heerlijk avondje ‘Fishtronomy’ in een prachtig Amsterdams pakhuispand? Bij John Dory werken ze met een constant wisselend menu waarbij je kunt kiezen tussen 4, 6, 8 of 10 gangen. Zeker een avondvullend programma dus.

3. Catch by Simonis – Den Haag

De locatie van deze topper alleen al is een beleving. Met uitzicht op de Jachthaven van Scheveningen geniet je in een bijna futuristisch pand bij Catch by Simonis van dagverse vis. Aan diversiteit geen gebrek, dus er is voor ieder wat wils.

4. Bridges – Amsterdam

Dineren bij Bridges is maximale verwennerij. Zowel het à la carte als Chef’s menu zijn hoogstaand culinair en verrassend. Laat je onderdompelen in de bijzondere wereld van deze fine dining aan de Chef’s table in het hart van de keuken.

5. De Kust – Utrecht

Wie wil het niet: het hele jaar het vakantiegevoel vasthouden en je wanen in een Mediterraanse hemel midden in ons kikkerlandje? Bij De Kust laten ze zich inspireren door de Mediterrane eetcultuur. Simpele, eerlijke smaken staan hier voorop.

6. Zeezout – Rotterdam

Twintig jaar lang mogen we al genieten van de bijzondere gerechten van Patrick ’t Hart. Het is zijn passie om iedere gast in de watten te leggen. Er zijn eenvoudige, lekkere gerechten die je kunt kiezen uit het à la carte menu óf je laat je verrassen door de chef.

7. De Dagvisser – Den Haag

Doorgegeven van vader op zoon proef en voel je generaties aan liefde voor de zee bij De Dagvisser. Elke ochtend kun je ze vinden op de visafslag in Scheveningen om de dagverse vangst binnen te halen. En het ‘Bazenmenu’ is een topper. Midden in de Scheveningse haven kun je je hier laten verwennen door al het heerlijks wat de Noordzee te bieden heeft.

8. Restaurant Vis & Meer – Utrecht

Een toegankelijke kaart, industrieel interieur en een open keuken maken de beleving af en zorgen voor een gegarandeerde topavond. De ideale plek voor de echte fish lover.


9. Visbar BEET – Amsterdam

Vind jij het ook altijd zo gezellig om kleine gerechtjes te delen of wil je stiekem gewoon héél veel verschillende gerechten proeven? Probeer dan vooral een keer BEET. Jij kiest en de keuken zorgt voor de optimale smaakbeleving en sluit de avond af met een heerlijke cocktail.


10. JP Oyster Bar – Amsterdam

Deze kon natuurlijk niet in het lijstje ontbreken: een 100% oesterbar. Laat het zonnetje maar schijnen, zodat je kan genieten aan de buitenbar in hartje Amsterdam bij JP Oyster Bar, met natuurlijk een heerlijk glas bubbels.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com