You are here: Home » Shoppen » De voorbereidingen voor je zomervakantie geeft stress

De voorbereidingen voor je zomervakantie geeft stress

geschreven door Constance

Amazon heeft een onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat zomervakantievoorbereidingen bij 70% van de Nederlanders stress geeft. En aan wat voor stress moet je dan denken?

Hieronder staat een behoorlijke lijst van stressvolle zaken; 35% van de Nederlanders maakt ruzie met zijn of haar partner of reisgenoot tijdens de zomervakantievoorbereidingen.
Mannen ergeren zich over de hoeveelheid spullen die hun partner inpakt (20%), vrouwen zijn gefrustreerd dat ze de tas van hun partner moeten inpakken (18%).
Het inpakken van de juiste spullen en voldoen aan de maximale toegestane hoeveelheid bagage zorgt bij Nederlanders voor de meeste stress.
24% van de Nederlanders heeft financiële stress tijdens de voorbereiding op de zomervakantie, 29% zegt zelfs dat ze hierdoor niet op zomervakantie gaan.

Maar wat wel leuk is om te lezen is dat 95% van de vrouwen en 97% van de mannen zegt geen stress te hebben over hoe ze eruit zien in hun badkleding en slechts 6% duikt vóór de zomervakantie de sportschool in.

Verder kan vakantiestress tot onrust in het huishouden leiden (30%). Van alle ondervraagden geeft 35% aan ruzie te hebben met hun partner tijdens het voorbereiden op de zomervakantie. De belangrijkste aanleiding hiervoor is hoe de ander zich voorbereid op de trip. 20% van de mannen zegt zich te ergeren aan de hoeveelheid spullen die hun partner inpakt, terwijl 18% van de Nederlandse vrouwen verbolgen is de tas van hun partner te moeten inpakken.

Uit het onderzoek blijkt dat één op de vier Nederlanders financiële stress ervaart tijdens de voorbereiding op de zomervakantie. Respondenten die aangeven zich financieel gestrest te voelen, geven als redenen aan: een onverwachte financiële tegenvaller (41%), dat ze niet genoeg geld voor de vakantie opzij hebben gezet in de voorgaande maanden (41%) en de angst om de controle over het budget te verliezen terwijl ze op vakantie zijn (34%). Voor 29% van de Nederlanders is de financiële stress zelfs een reden de vakantie een jaartje over te slaan.

En dit geeft de meeste stress; het inpakken van de juiste spullen en ervoor zorgen dat de maximale toegestane hoeveelheid bagage niet wordt overschreden (25%). Voor 18% van de Nederlanders is het op tijd af krijgen van hun werk ook een grote veroorzaker van pre-vakantiestress. Mannen maken zich zorgen over de weersomstandigheden op hun vakantiebestemming (17%), hun financiële situatie (11%) en of de beveiliging van hun huis wel goed is geregeld (11%). De grootste stress factor voor Nederlandse vrouwen is ervoor zorgen dat alle kleding op tijd schoon en ingepakt is voor de vakantie (28%).

Wil je stressloos op vakantie, Kelly Weekers, life & business coach en auteur van het boek Happy Life 365, goed advies: “Begin op tijd met inpakken, maak een To Do lijst en een financieel overzicht. Ook is taakverdeling belangrijk. En maak je niet teveel zorgen over het weer, dingen die je partner thuis vergeten is of de driftbui van je kind. Je bent niet perfect, je familie is het niet, het leven is dat niet. Wanneer je het leven meer kunt nemen zoals het is en gewoon in het moment leeft, ervaar je niet alleen minder vakantiestress, maar is de kans groot dat je ook echt gaat genieten van alle voorbereidingen. En natuurlijk van het idee achter die hele vakantie: quality time doorbrengen met je geliefden.”

En wist je dat het vakantiegeld dat in Nederland jaarlijks wordt uitgekeerd, niet altijd besteed wordt aan zomervakanties: slechts 17% van de respondenten zegt dat ze 100% van hun vakantiegeld gebruiken voor hun zomerplannen. Degenen die hun vakantiebonus voor andere activiteiten gebruiken, sparen het geld in de 1e plaats voor later (50%), kopen iets voor zichzelf (20%) of geven het uit aan leuke dingen om met de kinderen te doen tijdens de zomervakantie (15%).

De Nederlander maakt zich veel minder druk om het belang van persoonlijke verzorging; slechts 6% gaat voor de zomervakantie naar de sportschool en 14% maakt zich klaar voor de zomervakantie door naar de kapper of schoonheidsspecialist te gaan. Bovendien zegt 95% van de vrouwen en 97% van de mannen dat ze geen stress hebben over hoe ze eruitzien in hun strandkleding. Mensen in de leeftijd van 45-54 hebben de minste kopzorgen, geen van hen zegt zich zorgen te maken over hun bikinilichaam.

Dit onderzoek naar zomervakantievoorbereidingen in Nederland is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction, in opdracht van Amazon. In totaal waren er 1329 respondenten. De bovenstaande conclusies zijn echter gebaseerd op de antwoorden van de 1037 respondenten die in de afgelopen twee jaar op een zomervakantie zijn geweest. Dit kwantitatieve onderzoek is uitgevoerd in maart 2019.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com