You are here: Home » Gadget nieuws » De slaaprobot van Auping en Somnox is nu verkrijgbaar

De slaaprobot van Auping en Somnox is nu verkrijgbaar

geschreven door Constance

De Somnox slaaprobot is vanaf nu te koop, oa. bij alle Auping Plaza’s en is ook online verkrijgbaar via Auping.com, Bol.com, Coolblue.nl en Medipoint.nl. Een op de vijf Nederlanders slaapt slecht door stress of angst. Uit onderzoek blijkt dat een stabiele ademhaling deze stress- en angstgevoelens kan verminderen en rustgevend werkt. Daarom heeft de Delftse start-up Somnox in samenwerking met Koninklijke Auping een slaaprobot ontwikkeld die een natuurlijke ademhaling nabootst en daarmee een rustgevende werking heeft. De gebruiker neemt dit ademhalingsritme onbewust over, waardoor deze ontspant en sneller in slaap valt. De slaaprobot wordt in de Auping fabriek in Deventer gemaakt.

De Somnox slaaprobot is de 1e slaaprobot ter wereld. Met een app kan je op de slaaprobot je persoonlijke voorkeuren instellen. Zo kan je een ademhalingsritme kiezen of er zelf een aanmaken, gebaseerd op jouw eigen ademhaling. Ook kunnen gebruikers eigen geluiden instellen of uploaden (zoals audiobooks, podcasts of hartslagen).

In de maanden na de introductie van de slaaprobot komen er updates waarmee de slaaprobot nóg slimmer wordt. Zo kan de slaaprobot zich in de toekomst middels sensoren ‘real time’ aanpassen aan het gedrag van de gebruiker. Dankzij de rustgevende werking van de robot slaapt de gebruiker niet alleen sneller in, maar blijft deze ook beter en langer in slaap, waardoor hij of zij fris en uitgerust wakker wordt. Onlangs is de Somnox slaaprobot bekroond met een Red Dot Design Award en een iF Design Award.

De Somnox slaaprobot is in een onderzoeks- en ontwikkelingstraject van 24 maanden uitgebreid getest. Er zijn honderden prototypen geweest en tientallen intensieve slaaptrajecten met testslapers. De slaaprobot kost € 599,- inclusief wasbare sloop. Bij de Auping Plaza’s kan de slaaprobot ter plekke worden getest, en kan je een exemplaar meenemen om thuis te proberen. In een later stadium is de slaaprobot ook verkrijgbaar bij de fysieke punten van Medipoint en via de Bijenkorf.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com