You are here: Home » Audio & video » Test; Netgear Orbi Voice met Harman Kardon-speaker

Test; Netgear Orbi Voice met Harman Kardon-speaker

geschreven door Constance

In 2016 hebben Testman en ikzelf al een keer de Netgear Orbi Wifi Router getest (dat artikel is hier te lezen) dus toen ik de vraag kreeg of ik de Netgear Orbi Voice met Harman Kardon-speaker wilde testen zei ik geen nee. En hieronder kunnen jullie mijn ervaringen lezen.

De Netgear Orbi Voice is een Mesh-satelliet met daarbij de Harman Kardon-speaker en in de speaker zit ook Alexa verwerkt. (Alexa is de vrouwelijk PA van Amazon.)

Router zijn niet echt heel sexy, niet om te zien of om over te schrijven, maar juist de combi met de speaker maakt dit item wel interessant, want je kan tegenwoordig echt niet meer zonder een goede router in huis. En nu heb je het beste van 2 werelden; een stabiele router én een fijne speaker. En als extraatje kan Alexa je ook nog verder helpen, door oa het instellen van commando’s voor alle domotica in je huis of het laten afspelen van je favoriete muziek.

Voor de leken onder ons, zal ik eerst uitleggen wat een mesh router is. Dit is een router dat elk type huis een goed en stabiel wifi netwerk geeft, zelfs als je veel beton in je huis hebt. Bij een mesh router horen satellieten, en de Harman Kardon-speaker is dus een satelliet met ingebouwde speaker. En een satelliet zorgt ervoor dat het bereik van de mesh router nog beter wordt, zodat je de snelheid van je wifi verbinding gegarandeerd snel en stabiel is en blijft.

Het installeren was, net als bij de vorige Orbi router was het installeren heel eenvoudig en snel, een kind kan de was doen. En dat gold ook voor het koppelen van de app, en het grappige van de app is dat je ook op afstand muziek kan afspelen bij je thuis. Dus om je partner en/of kinderen te ‘plagen’ kan je de internet verbinding verbinding verbreken 😉

 

De Harman Kardon-speaker heeft een prima geluid, zeker als het formaat in ogenschouw neemt. Je kan ook muziek streamen (oa. Spotify en Amazon Music). Ik miste niet echt een zware bas, maar Testman wel, maar dat blijft een persoonlijk iets. De speaker is niet te gebruiken als multiroom systeem en werkt ook niet in combinatie met andere draadloze speakers, misschien iets voor een nieuwe versie? Natuurlijk kan je door het hele huis de speakers plaatsen maar je kan dan niet op meerdere speakers tegelijk muziek beluisteren, maar wel op elke speaker separaat.

Zoals gezegd bezit de speaker ook een Alexa module. Testman en ik hebben zelf een ‘losse’ Alexa, net als Google Home. Beiden kampen nog regelmatig nog met kinderziektes, want ondanks het feit dat Google Home nu in Nederlands te bedienen is gaat ook hier nog regelmatig iets fout. Alexa is er nu nog alleen in het Engels (geruchten gaan dat ze ook in Nederlands gaat praten) maar dat is een kwestie van wennen. Zo helpt Alexa oa. om je wekker te zetten, je Hue lampen aan én uit te schakelen en muziek voor je te zoeken.

Conclusie; Orbi Voice is een handig 2-in-1 systeem, een goede, stabiele én snelle wifi en een ingebouwde speaker. Het is een plug & play systeem en wij hadden overal in huis, van zolder tm keuken een goede verbinding. De prijs voor de set kan wel een nadeel zijn, want deze is aan de stevige kant.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com