You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Wifi router Orbi, wifi zoals het hoort.

Test; Wifi router Orbi, wifi zoals het hoort.

geschreven door testman

Dat wifi inmiddels een eerste levensbehoefte is, dat herkennen de meeste van ons wel. En anno 2016 (we hebben plannen om naar Mars af te reizen) is het toch apart dat zoveel mensen klagen over de kwaliteit van de wifi verbinding in huis. Bijna elk huis heeft zijn blinde vlekken, plekken in huis waar je verbinding zwak is of regelmatig wegvalt. Bij ons  is dat op zolder. Omdat daar de werkkamer is en een goede verbinding daar geen luxe maar noodzaak is, heb ik de afgelopen jaren maar via het stopcontact de internetverbinding naar zolder gebracht en de computer alsnog met een draad verbonden. Maar ideaal was dat niet, je wilt immmers de vrijheid van een draadloze verbinding.

netgear-orbi

De (kwalitatief slechte) router van Ziggo heb ik recent al door Ziggo laten uitschakelen, om er een betere router achter te kunnen zetten. Bij zo’n verzoek wordt de router in de “bridge” stand gezet en fungeert het alleen nog als “brug” naar een (kwalitatief betere) router die je er achter plaatst. Een betere router was al een stap voorwaarts en buiten de meterkast plaatsen hielp ook al, maar de blinde vlekken bleven in huis en hoe verder je van de router beneden kwam, hoe lager de snelheid van het wifisignaal.

Oplossingen om je signaal te versterken via traditionele wifi extenders gaven ook al geen oplossing. En opvallend genoeg spreken de internetprovidors elkaar ook tegen op dat gebied.  Dus of dat nu zo verstandig is?

En toen werden we bij lifestylelady getipt over Orbi. Een oplossing vanNetgear.  [youtube]https://youtu.be/IoXtH2HxlSo[/youtube]. Ik zal de technische details achterweg laten, maar ondanks dat ik vooraf mijn bedenken had (denk aan mijn ervaringen met de extenders), ik kan zeggen het werkt gewoon erg goed!!

overzicht-orbi

Allereerst is het echt plug and play. Alles is in de fabriek al ingesteld en binnen paar minuten heb je het hoofdstation aangesloten op de router en het ondersteunende station (Satteliet) op een plek midden in je huis neergezet een aan de praat. Het mooie is ook dat je bij het bevestigen van de signalen naar een zeer gebruikersvriendelijke pagina gaat. Dit in tegenstelling tot de pagina’s die ik gewend ben bij het instellen van routers. Pagina’s waar je na het inloggen een dashboard te zien krijgt, met allemaal parameters waar je eigenlijk niet aan mag zitten. Bij Orbi snappen ze het wel, maar een paar knoppen om te bevestigen en het werkt.

Voor en na het plaatsen van de Orbi de speedtest gedaan en die was echt spectaculair. Bij mijn oude router haalde ik 24 Mbps  op zolder, met een abonnement van 150 Mbps van Ziggo, ofwel een verlies van maar liefst 85% van je signaal.24

Na het plaatsten van de Orbi opnieuw het wifisignaal getest. En daarbij was de snelheid bijna 148 Mbps. Ofwel een verlies van minder dan 2%! En een zeer stabiel signaal. Stabieler dan bij mijn oude router.

147

Kortom, de Orbi is een flinke investering, maar het zeer makkelijk aansluiten, het handhaven van de hoge snelheid door je hele huis en het stabiele signaal, zorgen ervoor dat ik de set kan aanraden aan iedereen die een beter wifisignaal wil in huis. De basisset wordt naast de router met een satelliet geleverd, die je dus midden in je huis plaatst. Extra satellieten zijn mogelijk, maar waren bij ons huis niet nodig, terwijl het ging om flinke afstanden. Ik zeg, een mooi cadeau om te geven of te krijgen voor de feestdagen, een cadeau waar iedereen in huis veel plezier aan gaat beleven.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Netgear Orbi Voice met Harman Kardon-speaker - Lifestylelady.nl 5 juni 2019 - 16:22

[…] 2016 hebben Testman en ikzelf al een keer de Netgear Orbi Wifi Router getest (dat artikel is hier te lezen) dus toen ik de vraag kreeg of ik de Netgear Orbi Voice met Harman Kardon-speaker wilde […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com