You are here: Home » Computers, desktops, laptops » De overstap naar Acer Chromebook deel 2

De overstap naar Acer Chromebook deel 2

geschreven door stephan

Begin december vertelde Testman over zijn overstap van een MacBook naar een Chromebook van Acer. We zijn nu een maand later en Testman wil graag zijn ervaringen van de afgelopen maand delen. Bij de overstap zeiden een aantal mensen ook dat ze heel nieuwsgierig zouden zijn naar mijn bevindingen na een maand.

Wat is nu na een maand het meeste bijgebleven? Twee zaken. De snelheid van zijn Chromebook. Het is openklappen en werken. Ja, zul je zeggen, dat is toch altijd met nieuwe laptops. Natuurlijk is dat zo, maar het voelt toch anders. Je ‘voelt’ dat door de minder toeters en bellen het snelle opstarten blijvend is. Maw. alsof je op reis bent en minder bagage bij je hebt. En dat zorgt er in de praktijk ook voor dat je accu langer meegaat; 12 uur achter elkaar, zonder dat je hoeft op te laden, heeft Testman al gehaald.

Maar mist Testman dan geen programma’s? Nou in de praktijk merk je dat er gewoon heel veel Chrome extenties zijn, waar Testman vroeger iets zwaars moest downloaden. Zelfs  de opensource talencursus Spaans (Ankidroid) is beschikbaar met een extensie in Chrome. Sterker nog, deze loopt synchroon met de cursus die hij doet op zijn Android mobiel. Alleen de software die hij gebruikt om Podcastopnames te editen, is niet te draaien op mijn Chromebook. Daar moet ie dus nog een web/cloudversie voor vinden, maar die zal er vast zijn.

Wat kan beter voor de toekomst? Wat kan Acer nog verbeteren? Dat is iets heel simpel, dat gaat om de combinatie met het geleverde dockingstation. Het is nl een erg fijn dockingstation waar heel veel mogelijkheden aan vast zitten, maar dan moet je wel de juiste USB C 3.0 versie-kabel voor hebben. En welke dat is moet je eigenlijk maar zelf zien uit te vinden. De instructies in de doos en op internet hebben het over een benodigde USB C kabel voor de koppeling met het dockingstation, maar de ene USB C kabel is de ander niet. USB C zegt nl vooral iets over de stekkers, maar niks over bijvoorbeeld de capaciteit van de kabel.

En wil je bijvoorbeeld via je USB C kabel ook gebruik maken van de oplaadmogelijkheid van je dockingstation (dan hoef je geen voeding in het Chromebook zelf te stoppen) dan heb je wel een speciale USB C 3.0 kabel nodig die voldoende capaciteit heeft om ook op te laden. Testman vond er een via deze winkel (nee we krijgen geen commissie, gaat even over de info 😉 Daar wordt ook een en andere uitgelegd (in 2012, toen apparaten die meer dan 7,5W aan stroom nodig hadden verkrijgbaar kwamen, zijn er 5 Power Delivery profielen vastgesteld. Deze profielen geven aan of een kabel, lader of accessoire geschikt is voor laden op een hoger vermogen. Testman heeft voor zekerheid zwaarste profiel 5 gekocht, juist vanwege dat eerder genoemde opladen).

Zijn advies aan Acer is dan ook; doe er de juiste kabel bij, of  leg beter uit welke kabel je nodig hebt, aan welke specs deze kabel moet voldoen om maximaal gebruik te maken van het dockingstation. Want nogmaals niet elke USB C kabel is geschikt.

Het mag duidelijk zijn. Testman is echt heel razend enthousiast over deze Acer Chromebook 13 CB 713. Helemaal in combinatie met een dockingstation voor meer mogelijkheden. En zoals het met veel nieuwe liefdes gaat, er mag altijd wat te wensen over blijven Maar deze nieuwe liefde is een grote aanrader ;-).

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com