You are here: Home » Gadget nieuws » De overstap naar een Acer Chromebook

De overstap naar een Acer Chromebook

geschreven door testman

Je staat er vast niet bij stil, maar het besturingssysteem op je laptop bepaalt onbewust in welk “kamp” je zit en Testman legt graag uit wat hij bedoelt. Er waren 2 ‘smaken’ qua laptops of notebooks; je had Windows en je had Apple. Voor de hardcore-nerds was er ook nog Ubuntu, maar vergeet dat gelijk maar weer. Je zat dus of in het “Windowskamp” of in het “Applekamp”. Zelfs thuis bij Testman bestonden die kampen. Mevrouw Lifestylelady heeft een Windowsmachine van Acer en Testman al sinds de jaren negentig een laptop van Apple, de Macbook pro. Twee kampen die hun eigen systeem het beste vonden en dat van die ander maar niks ;-).

Een aantal jaren geleden besloot Google een laptopvariant van Android op de markt te brengen en zo ontstond opeens een derde smaak, het Chromebook. Het voordeel daarvan is dat het een superlicht systeem is, met nauwelijks toeters en bellen. Het nadeel is dat het weinig toeters en bellen heeft. Maar weinig toeters en bellen zorgt voor een snel besturingssysteem en de Chromebook is ook minder vatbaar voor virussen.

Testman zat dus al jaren in het Applekamp en had dus een erg dure Macbook met heel veel toeters en bellen. Maar in alle eerlijkheid merkte Testman dat hij de meeste toeters en bellen nooit gebruikte. En dat hij bijvoorbeeld al zijn documenten bewaarde op Google Drive, omdat hij dit veel makkelijker vond. Qua bereikbaarheid en back-up. Maar de meeste Chromebooks waren in de ogen van Testman net niet robuust genoeg en hadden een net wat mindere processor en een net wat minder helder scherm.

En toen las Testman over een nieuw Chromebook van Acer voor de zakelijke markt, de Acer Chrombook CB 713. Deze heeft een aluminium behuizing, een prachtig helder 13′ inch scherm en een snellere 8e generatie Intel Core i processor waardoor programma’s sneller geopend worden en je optimaal naar een video kan kijken. En een fijne glazen touchpad van Corning Gorilla Glass, bekend van de beste schermen voor je mobiel.

En dat leek Testman wel wat, het beste van 2 werelden; een sterke laptop van binnen én buiten en een superlicht besturingsysteem van Google. Zonder een harde schijf (je hebt wel een uitsparing voor een MicroSD kaart), maar met een Google Drive abonnement gebruikt Testman die harde schijf toch nauwelijks meer.

Testman kocht er wel een Acer Dockingstation bij, om voor op bureau extra aansluitingen te hebben voor bijvoorbeeld extern scherm en extra USB poorten.

Wat is de 1e indruk? Heel positief, hij is lekker licht qua behuizing, superlicht qua besturing (waardoor ook je accu langer meegaat). Je klapt hem open, geeft je Gmailaccount in en je zit in bekende Google omgeving. Daarbij kun je in de appstore van Chromebook seeds meer programma’s downloaden. En Google heeft grote plannen met Chromebooks. Zo willen ze Chrome OS gaan combineren met Windows En willen ze de spraak gestuurde toepassingen van Google assistent optimaal integreren in het besturingssysteem van Chromebooks.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan Chromebook. Wil je Google diensten liever ontlopen (bijvoorbeeld ivm. privacy) dan kun je een Chromebook misschien beter links laten liggen. En dat je nauwelijks opslagruimte op je laptop zelf hebt, dan is voor sommige mensen ook een reden om geen Chromebook te kopen.

Conclusie; Wil je een laptop met een supergoede prijskwaliteitverhouding, in een aluminium ‘huis’, met een prachtig scherm en een zeer snel en accuvriendelijk besturingsysteem, dan kan Testman deze high-end Chromebook 13 CB 713 1W van Acer van harte aanbevelen. Oh ja prijzen liggen momenteel op iets meer dan 600 euro.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

De overstap naar Acer Chromebook deel 2 - Lifestylelady.nl 20 januari 2019 - 17:13

[…] De overstap naar een Acer Chromebook […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com