You are here: Home » Gadget nieuws » Nieuwe Sony EXTRA BASS speakers

Nieuwe Sony EXTRA BASS speakers

geschreven door Constance

Na de succesvolle EXTRA BASS speakers van vorig jaar introduceert Sony nu de SRS-XB22 en SRS-XB32 draadloze speakers. Deze nieuwe modellen hebben een lange batterijlevensduur, kunnen tegen een stootje, bieden leuke DJ-functies en hebben een krachtig geluid. Naast de geprezen EXTRA BASS sound voor het versterken van bastonen is LIVE SOUND toegevoegd. Via deze innovatie ontstaat een natuurgetrouw geluid als bij een livevertoning van een concert of festival.

De SRS-XB22 en SRS-XB32 zijn ideaal voor liefhebbers van elektronische dansmuziek. De geprezen EXTRA BASS sound van Sony creëert diepe bastonen waardoor ieder feestje tot leven komt. Tevens is er LIVE SOUND technologie. Bij deze innovatie op audiogebied ontstaat een natuurgetrouwe muziekbelevenis. De feestgangers krijgen het gevoel live aanwezig te zijn bij het concert of festival. Dit wordt mogelijk gemaakt door de DSP (Digital Signal Processor) en hoek waarin de speaker speelt. De combinatie van DSP en africhting van de tweeter zorgen ervoor dat een natuurgetrouw geluid ontstaat. Bij het inschakelen van deze LIVE SOUND modus wordt het geluid verticaal en horizontaal afgespeeld in de ruimte.

De nieuwe speakers zijn er in zwart, wit, rood, groen en blauw en kunnen tegen een stootje dankzij een waterbestending- en stofvrijdesign met een IP67-waardering. Maw. gebruik op het strand, bij het zwembad of zelfs in de modder is dus geen enkel probleem. Na gebruik afspoelen onder de kraan of per ongeluk morsen met een drankje, het kan allemaal zonder dat de speaker beschadigd. De EXTRA BASS-serie gaat nog langer mee. De SRS-XB32 heeft een batterijduur van 24 uur en heeft een USB-aansluiting voor het opladen van een mobiel apparaat. De SRS-XB22 gaat tot 12 uur mee op een volle accu.

De populaire discoverlichting is wederom geïntegreerd in de nieuwe modellen. Een mix van verschillende lichtjes die op de maat aan- en uitflitsen voor een ultiem feestje thuis of buiten. De speakers zijn uitgerust met clubverlichting via leds in wit en alle kleuren van de regenboog. Uiteraard is de verlichting ook uit te schakelen indien gewenst. Bij SRS-XB32 zijn eveneens stroboscopen voorzien om een discogevoel te creëren.

De partyspeakers kunnen worden aangestuurd via de Sony Music Center App. De applicatie is gratis te downloaden via de Google Play en de App Store van Apple. Via deze app zijn onder meer Spotify, Chromecast en SoundCloud toegankelijk. Sony Music Center is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om meerdere speakers met elkaar te verbinden. De geïntegreerde Fiestable app is als plug-in te downloaden en biedt diverse DJ-functies en instellingen voor audio. Verbinden van de speakers gaat eenvoudig met een smartphone via Bluetooth of one-touch NFC-connectie. Uiteraard kan ook een draadverbinding gemaakt worden met de audio-aansluiting.

Wat de SRS-XB32 nog leuker maakt is de personaliseerbare verlichtingsfuncties en geluidseffecten. Door de Fiestable plug-in te gebruiken kunnen effecten zoals de verlichting en samples rechtstreeks vanaf de smartphone geselecteerd worden. Laat de speaker het feestje bouwen en vermaak vrienden met de Party Booster-functie. De ingebouwde sensoren reageren op aanraking met de vingers vanuit vijf posities op de speaker. De speakers worden gebruikt als instrument en reageren bij aanraking met geluidseffecten en de ingebouwde discoverlichting. Deze toevoeging staat garant voor urenlang plezier en interactiviteit.

Een handige functie is de Wireless Party Chain. Met deze toepassing is het mogelijk om tot wel 100 speakers draadloos met elkaar te verbinden. Zo kan een kamer gevuld worden voor een meeslepende EXTRA BASS geluidservaring. Of koppel twee speakers van hetzelfde model draadloos aan elkaar via die functie ‘Speaker Add’ voor een kamervullend stereogeluid. Uiteraard met gesynchroniseerd geluid en licht voor de ultieme feestervaring.

Wil je nog meer bas? Kies dan voor de Sony GTK-XB72. Dit in stoer zwart vormgegeven model heeft een flinke behuizing en is voorzien van grote woofers. De XB72 garandeert een stevig basgeluid en groot geluidsveld als op een festival. Uiteraard heeft ook dit model feestverlichting met lichtjes die op de maat aan- en uitflitsen. Ook is de speaker uitgerust met EXTRA BASS en LIVE SOUND technologie en zijn alle functies van Sony Music Center en de Fiestable App toegankelijk. Kortom de ideale speaker voor thuisfeestjes tot diep in de nacht.

De SRS-XB22, de SRS-XB32 en de GTK-XB72 zijn vanaf mei as. te koop.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com