You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » GAMMA PVC-vloeren

Er wordt steeds vaker gekozen voor een PVC-vloer en bij GAMMA kan je terecht voor een heel divers én groot aanbod, in verschillende kleuren, prijzen, maten en zelfs met een visgraatmotief.

Wat is nu precies een PVC-vloer? PVC staat voor PolyVinylChloride en dit is een kunststof materiaal dat onderhoudsvriendelijk, geluidsarm en vochtbestendig is. En elke strook of tegel bestaat uit meerdere lagen polyvinylchloride. En PVC is prima te combineren met een vloerwarming, is vochtbestendig, geeft weinig contactgeluiden, is duurzaam, milieuvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken.

Wat is het verschil tussen een PVC-vloer, laminaat, hout en vinyl? Laminaat is vaak opgebouwd uit 4 verschillen lagen; nl. een toplaag van kunststof, een houtvezellaag, een papieren en een melamine toplaag. Een houten vloer bestaat voor 100% uit een bepaalde houtsoort (eiken en grenen).
Een vinyl vloer heeft, in tegenstelling tot PVC, een onderlaag van schuim en dat geeft de vloer een verende eigenschap, maar het nadeel is dat er gemakkelijk afdrukken in je vloer blijven staan.

Meestal wordt er gekozen voor een PVC stroken vloer, in een hout- of natuursteenpatroon. Zo creëer je een natuurlijke look in je huis, maar zonder de nadelen van hout. Voor veel mensen is een parketvloer met een visgraatmotief een grote wens, maar de kosten zijn behoorlijk hoog. Dit los je op met een PVC vloer, waarbij je kiest voor stroken met een houtmotief. En de stroken zijn er in verschillende kleuren; zoals zwart tot beige en van blond eiken tot grijs grenen.

Weet je nog niet welke kleur of motief het beste in jouw woon- of slaapkamer past? GAMMA helpt je op weg doordat je vloerstalen kan kopen of bestellen en zo op je gemak thuis alle kleuren met elkaar kan vergelijken.

En denk je dat je 2 linkerhanden hebt? Het leggen van een goede PVC vloer is niet moeilijk en dat kan je eenvoudig zelf doen. Zoals je gezegd kan je kiezen uit stroken of tegels en er zijn 2 systemen; de klikverbinding (zwevend) en zelfklevend. De klikverbinding werkt hetzelfde als bij een laminaat vloer, en wordt de vloer niet vastgeplakt. En bij de zelfklevende variant haal je van elke strook of tegel, net als bij een sticker, het papier ervan af en vervolgens plak je het PVC op de (schone én droge) vloer of ondervloer.

GAMMA heeft een handige vloercalculator zodat je we precies kan uitrekenen hoeveel pakketten je mee naar huis moeten. En kies je de DreamClicks-collectie, kijk dan vooral naar het stappenplan DreamClick PVC-laminaat leggen. En dat geldt ook voor de vloeren van Flexxfloors. En als je in een appartement woont, of je wil het geluid dempen in huis, vergeet dan vooral de ondervloer niet, net als bijpassende plinten. En heb je geen tijd of geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan kan je bij GAMMA ook een professionele montageservice regelen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com