You are here: Home » Men's gadgets » Last minute december cadeautip; WoolWarmers pantoffels

Last minute december cadeautip; WoolWarmers pantoffels

geschreven door Constance

Nog op zoek naar een lastminute cadeau? Ga even bij een schoenmaker bij jou in de buurt langs en koop een paar Woolwarmers pantoffels, en ze zijn voor grote én kleine mensen.

En zo heb ik dus sinds kort heb ik er zelf een paar Dolly sloffen, aangeschaft bij de schoenmaker bij mij om de hoek (De Kamp in Amersfoort) en ik moet eerlijk zeggen ze zitten echt heerlijk warm. Mijn Minnetonka sloffen waren rijp voor de afvalemmer en toen moest ik dus op zoek naar een paar nieuwe sloffen/pantoffels.

Ik heb gekozen voor grijze ‘Dolly’ pantoffels (ze zijn er ook in crème, zwart en geblokt). Normaal heb ik maat 37,5 en ik heb daardoor voor maat 38 gekozen maar als je sloffen altijd met blote voeten draagt kan je gerust een maatje kleiner nemen, want Dolly valt ruim. En ze staan nog best leuk ook, onder een jurkje of in combinatie met je onesie! Behalve sloffen heeft Woolwarmers ook handschoenen en wanten in haar collectie zitten.

De Woolwarmers zijn van 100% zuiver Europees scheerwol van schapen afkomstig. De wol wordt gewassen met chemicaliën waardoor vuilresten worden verwijderd. Vervolgens wordt de wol machinaal gebreid en uiteindelijk tezamen met de zool van koeleer wordt dit handmatig vervaardigd tot Woolwarmers sloffen (Dolly). Dit hele proces vindt plaats in de Europese Unie.

De schapenvachten die gebruikt worden voor de Woolwarmers suede/leren producten, zijn afkomstig uit Europa en de VS. Het looien van deze vachten gebeurt volgens Europese en Amerikaanse regelgeving. Woolwarmers werkt samen met verschillende leveranciers die op hun beurt de schapenvachten inkopen bij verschillende looierijen. Daarom is het lastig te zeggen of de gebruikte schapenvachten ecologisch zijn gelooid. Belangrijk te weten is, dat een schapenvacht een restproduct is en dat de schapen niet voor de vacht worden geslacht.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com