You are here: Home » Accessoires » Nieuw; Dyson Pure Hot+Cool verwarmende luchtreinigingsventilator

Nieuw; Dyson Pure Hot+Cool verwarmende luchtreinigingsventilator

geschreven door Constance

Altijd al nieuwsgierig welke vervuiling binnenhuis plaatsvindt en wanneer? Afgelopen week werd de nieuwste Dyson Pure Hot+Cool verwarmende luchtreinigingsventilator gelanceerd en doordat deze ventilator ook verwarmd is dit model ook ideaal voor in de winter. De verwarmingsfunctie gaat in stand-by modus zodra de gewenste temperatuur bereikt is en schakelt opnieuw aan wanneer hij detecteert dat de temperatuur zakt en de lucht blijft schoon én fris.

Met nieuwe sensors, een LCD-scherm en een betere filtratie is dit nieuwe model nog beter in staat de vervuiling in huis aan te pakken en inzichtelijk te maken voor de gebruiker. Bekijk live wat er gebeurd als je het raam openzet (en er een stinkende auto langsrijdt/NO2 binnendringt) of als de machine aan het werk gaat wanneer je met net opgespoten haarspray de kamer binnenkomt. Aangezien huizen steeds beter geïsoleerd zijn om te voldoen aan de energie efficiëntievereisten kan deze vervuiling in huis blijven hangen doordat er minder luchtcirculatie is.

Fijnstof lijkt, naast dat het erg slecht voor de gezondheid kan zijn, naast de klimaatverandering een van de grootste bedreigingen van deze eeuw. Het kan leiden tot luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten en vervroegde sterfte (TNO). Maar dat de fijnstof in woningen hoge concentraties kan bevatten, zijn veel mensen zich niet van bewust.

Wat de functies op het nieuwe LCD-scherm? Dyson Indoor Air Quality Index (AQI) en deze toont de actuele luchtkwaliteit binnenshuis. Vluchtige organische stoffen; dit zijn de verontreinigde gassen in de lucht zoals van spuitbussen en luchtverfrissers. Kleine deeltjes PM 2.5; hierbij meet men microscopisch kleine deeltjes, zelfs kleiner dan 2,5 micron, waaronder rook, bacteriën en allergenen. De gebruiksduur van het filter laat de resterende gebruiksduur zien van zowel het HEPA-filter als het actieve koolstoffilter zien. Kleine deeltjes PM 10; dit zijn kleinere waarden dan PM 10 waaronder pollen, stof en huidschilfers van huisdieren. Stikstofdioxide (NO2); hiermee bedoelt men mogelijk schadelijke gassen, die vrijkomen bij verbranding, zoals sigarettenrook, kaarsen en gaskachels.

Maar die nieuwe model heeft nog meer nieuwe functies: De oscillatie (bewegingsrichting) is uitgebreid tot 350° waardoor de machine door de Dyson Air Multiplier Technologie nu tot maar liefst 290 liter per seconde gereinigde lucht tot in elke hoek van de kamer projecteren. Door een nieuwe unieke diffuse luchtstroommodus binnen de ventilatiefunctie kan de lucht nu ook uit de voorzijde van het toestel geblazen worden om een krachtige, voorwaartse stroom van gereinigde lucht te creëren. Dit vooral afkoelen in de zomer en tegelijkertijd de kamer zuiveren. Voor een zachtere stand is er nu een nieuwe verspreide modus. Hierbij wordt er alleen via de achterzijde van het product in een hoek van 45° lucht uitgeblazen, en niet uit de voorkant. Omdat de opening groter is, creëert dit een meer verspreidde luchtstroom, verbruikt het toestel minder energie en genereert het minder lawaai terwijl de effectiviteit van de purificatie behouden blijft.

En via de Dyson app kan je ook de luchtvervuiling, temperatuur en luchtvochtigheid binnenshuis en buitenshuis live volgen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com