You are here: Home » Accessoires » Hoe kies je het strijkijzer dat bij je past

Hoe kies je het strijkijzer dat bij je past

geschreven door Constance

Er zijn weinig huishoudelijke klusjes waar ik geen fan van ben, maar strijken is absoluut niet mijn hobby en daarom vind ik een goed strijkijzer echt super belangrijk. Maar hoe maak je nu de juiste keuze want er zijn heel veel verschillende modellen. Ik ga je hierbij helpen. Er zijn 3 verschillende mogelijkheden; een gewoon strijkijzer (zonder stoom), een stoomstrijkijzer en een stroomgenerator en bij EP.nl kan je alle verschillende modellen bekijken én bestellen.

Wil je strijken zonder stoom kies dan een gewoon strijkijzer, deze is ook de goedkoopste oplossing maar hou er rekening mee dat je niet heel gemakkelijk kreukels uit je kleren kan strijken. Dit kan je oplossen door de kleding die je wilt strijken te bevochtigen met een plantenspuit.

Een stoomstrijkijzer maakt het strijkwerk een stuk gemakkelijker doordat er door kleine gaatjes in de zool, stoom in je kleding wordt gespoten en hierdoor wordt je kleding heel gemakkelijk kreukvrij en glad gestreken. Vaak kan je nog een extra krachtige stoomstoot geven, of de kleding nat spuiten dmv. een ingebouwde vernevelaar.

Wil je het neusje van de zalm kies dan voor een stoomgenerator. Een stoomgenerator werkt veel krachtiger dan een stoomstrijkijzer doordat de stoom niet in het ijzer zelf wordt gemaakt maar in de standaard (de generator). Op de generator zit ook een groot waterreservoir (veel groter dan het waterreservoir van een stoomstrijkijzer) en hierdoor kan je veel was achter elkaar strijken, dus ideaal als je veel schone was hebt weg te werken of als je een groot gezin hebt. Nadeel van een stoomgenerator is dat ie groot, zwaar en log is en dat ie niet goedkoop is.

Waarschijnlijk ben je nu benieuwd wat voor strijkijzer ikzelf in de kast heb staan. Ik heb sinds een paar jaar een stoomgenerator gekocht en ondanks het feit dat ie best duur was, was voor mij die aankoop absoluut de moeite waard. Het strijken gaat een stuk gemakkelijker en zonder moeite strijk ik alle kreukels uit overhemden, blouses en jurkjes.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com