You are here: Home » Eten & koken » Koffietest Aroma club koffiebonen

Koffietest Aroma club koffiebonen

geschreven door testman

Koffie proeven blijft iets bijzonders. Ooit liet een koffiemachineverkoper mij dezelfde bonen proeven, met drie verschillende machines. Het resultaat was qua smaak drie keer anders. Dat is Testman altijd bijgebleven. Je hebt bonen, je hebt de koffiemolen en je hebt de machine en allemaal hebben ze invloed op je kop koffie. En bedenk dan ook nog eens dat je smaak ook elke dag anders kan zijn, afhankelijk van bijvoorbeeld of je verkoudheid hebt of je juist super goed voelt. Koffietesten/koffieproeven is dus altijd een momentopname.

Wat gaan we testen? Drie smaken koffiebonen van Aroma Club: Elegant Vesper (No 1, sterkte twee boontjes uit vijf), Smooth James (No 2, drie boontjes uit vijf, qua sterkte) en Strong George (No 3, vijf boontjes uit vijf, sterk dus).  Aroma Club richt zich op koffie op het werk en in de horeca, ofwel zakelijke markt.

En weet, Testman test met een standaard huishoudmachine ;-). En wat dronken we voor koffie? Espresso en espresso macchiato (espresso met een beetje melkschuim). Alle drie de bonen die we mochten testen zijn wat we noemen “Slow Roast”.  Door deze trage brandingstechniek komen de smaakstoffen en aroma’s in de boon langzaam vrij en dat komt de smaak van de koffie ten goede.

Laten we beginnen me Elegant Vesper, de lichtste. De espresso beviel uitstekend, speciaal voor na het avondeten. Voor de ochtend vond Testman deze wat licht, maar Testman houdt ook van zwaardere smaken dus dat is ook kwestie van smaak. Wat echter verrassend was, dat deze boon voor espresso macchiato, erg goed uit de verf kwam. Je zou verwachten dat met beetje melk, je stevigere boon nodig hebt, maar de smaak van de boon combineert juist heerlijk met het wolkje melk, echt aanrader.

Als tweede Smooth James, de medium dark roost. Lekkere espresso en lekkere espresso macchiato. En tot slot Strong George, dark roast de zwaarste. Zoals al aangeven, Testman heeft een voorkeur voor deze zware jongen, dus zowel de espresso als de espresso macchiato zijn heerlijk. Het fijne aan de dark roast is overigens dat deze wel donker is, maar tegelijk ook rond en makkelijk en dat is een combinatie die we niet vaak proeven. Vaak is de dark roast ook een zware minder toegankelijke jongen. Aroma club laat zien dat ook de sterkste boon gemakkelijk drinkbaar kan zijn.

Maken we het eindoordeel, dan geeft Testman voor zijn espresso de voorkeur aan Strong George. Voor de espresso macchiato kiezen we tot onze eigen verrassing voor Elegant Vesper. De combinatie met melk pakt gewoon erg goed uit. Sowieso is het lekker af te wisselen en dan valt je toch iedere keer weer op hoe je eigen smaak ook per dag wisselt.

Oh ja nog even voor de duidelijkheid. Testman kreeg de koffie van Aroma Club aangeboden om te proeven, we krijgen echter geen vergoeding voor dit artikel, dus we schrijven gewoon wat we er van vinden, weet je dat ook als lezer ;-). We mogen je trouwens ook een kortingscode aanbieden, je krijgt 30% korting met de kortingscode: korting30.  En klik hier voor een link naar de zakelijke koffie website.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com