You are here: Home » Ladygadgets » Test; Moto G6 en Moto G6 Plus smartphones

Test; Moto G6 en Moto G6 Plus smartphones

geschreven door Constance

Ongeveer 2 weken lagen ze op mijn deurmat, de Motorola Moto G6 en de grotere broer Moto G6 Plus en dan weet je het al, ik ben weer aan het testen gegaan. (En dat geldt voor nog veel meer andere handige, leuke en bijzondere gadgets.) Maar nu terug naar de Moto G6 en G6 Plus.

Als je op zoek bent naar een voordelige smartphone, dan is de Moto G6 + G6 Plus een goede keuze. De Moto’s (tegenwoordig onderdeel van Lenovo) liggen net boven en net onder de bekende BKR grens. (De Moto G6 Plus zit er nu nog net boven maar dat kan volgende week anders zijn, je weet het maar nooit met aanbiedingen op diverse websites.) Zoals jullie weten heeft Moto al een aantal andere modellen op de markt gebracht waaruit blijkt dat een goede smartphone niet duur hoeft te zijn en dat je hiervoor een uitstekende prijs-kwaliteit krijgt.

Net als een aantal/andere duurdere concullega’s hebben beiden Moto’s ook een glazen ‘huisje’, en zijn voorzien van Gorilla Glass 3. Dit maakte wel dat ik, maar dat is persoonlijk, de toestellen best zwaar vond. En het is bekend dat het glas kwetsbaar kan zijn, maar je krijgt standaard een siliconen cover bij je telefoon meegeleverd. (Dit is iets wat veel meer merken zouden moeten doen.)

Als je beide modellen naast elkaar legt zie je duidelijk het verschil tussen de G6 en de G6 Plus; de G6 is 5.7 inch en de G6Plus is 5.9 inch groot. Aan de zijkant zitten de bedieningsknoppen en hebben beide een vingerafdrukscan, en deze zit niet zoals bij vele andere merken aan de achterkant, maar aan de voorkant (onderaan het scherm).

Het scherm van de G6 vind ik zelf wel klein maar dat komt doordat ik gewend ben aan een groter scherm en ik vond hem daardoor in verhouding ook zwaar. Vwb. het formaat van het scherm zou ik zelf voor het Plus model gaan.

Ik heb beide modellen tegelijk opgestart en daarna een 2tal dagen laten liggen, met op beiden dezelfde apps en notificaties en wat bleek; de G6 Plus had meer batterij over dan de kleine zus en dat was eigenlijk wel bijzonder want meestal zijn de ‘Plus’ modellen eerder leeg. En dat terwijl de accu’s een vergelijkbare inhoud hebben. Beiden zijn op te laden dmv. een Type-C snoer. (Dit houdt in dat je wel alle oude snoeren in de prullenbak kan gooien want die passen niet meer.)
Wat beide modellen gelijk hebben zijn de dubbele camera maar er zijn wel wat kleine extra’s vwb de camera van de Plus. Deze stelt sneller scherp en krijg je mooiere foto’s in het donker. Allebei hebben ze de mogelijkheid om de interne opslagruimte uit te breiden en er is ruimte voor 2 simkaarten en beide hebben Android 8.0 (Oreo).
Conclusie; Als je een Android gebruiker bent en je wilt een nieuwe, niet al te dure, smartphone aan schaffen dan zijn de Moto G6 en de Moto G6 Plus een prima keuze, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat wel naar de G6 Plus uit. Dat komt mede door het grotere scherm en de langere accucapaciteit. Maar ik heb ook een aantal online winkels gezien waarbij de G6 rond euro 180 kostte en dan is het verschil met de G6 Plus wel behoorlijk, want deze kost gemiddeld euro 280.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com