You are here: Home » Audio & video » Met de slimme speaker Volareo steun je jouw favoriete artiest of band

Met de slimme speaker Volareo steun je jouw favoriete artiest of band

geschreven door Constance

Spotify belooft artiesten inkomsten door de streams. Uiteindelijk heeft een band elke maand 1,5 miljoen (Spotify) streams nodig voor een minimumloon. Beginnende artiesten profiteren nog amper van streamingplatforms, terwijl die juist een extra duwtje in de rug nodig hebben. Volareo, een slimme speaker, lost dat probleem op.

Nick Yap bedacht deze speaker, die je met spraak aan kunt sturen en je ‘fooi’ aan artiesten laat geven. Yap is ook een van de oprichters van Travis, het apparaat dat je zestig talen laat spreken. Hij bedacht eerder ook ROCKI, een gadget dat versterkers en stereo’s in een draadloos muzieksysteem veranderd.

Yap: “Per Spotify-stream verdient een artiest ongeveer 0,72 eurocent. Als beginnende artiest is dat niet genoeg om bijvoorbeeld je huur te betalen. Volareo maakt het voor luisteraars mogelijk om een muzikant een ‘fooi te geven’. Je steunt een muzikant met een donatie, door een druk op de knop of door te klappen met je handen. Zo zorgt deze slimme speaker ervoor dat jouw applaus je lievelingsartiest ook echt iets oplevert.”

De betalingen van artiesten en muzikanten loopt via de blockchain. Dit digitale en decentrale boekhoudsysteem betaalt artiesten uit in Musicoin. Dat is een aparte cryptomunt, die ongeveer tien dollarcent waard is. Inmiddels hebben meer dan 2.500 artiesten zich aangesloten bij dit blockchain-initiatie.

Volareo moet er niet alleen voor zorgen dat ook minder bekende artiesten profiteren van streamingdiensten, maar lost ook een ander probleem op. De speaker zorgt er namelijk ook voor dat artiesten weten wie hun luisteraars zijn. Volareo is een slimme speaker, die je met een app of met spraak aanstuurt. Artiesten krijgen, net als bij Spotify, per stream betaald. Daarnaast worden luisteraars aangemoedigd om muzikanten fooi te geven. Artiesten krijgen betaald via een aparte cryptocurrency, Musicoin.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com