You are here: Home » Audio & video » Test; Moto Z2 Force en Moto Mods

Test; Moto Z2 Force en Moto Mods

geschreven door Constance

Jullie weten dat ik van Lenova de Moto Z2 Force en aantal Moto Mods heb ontvangen voor een test. En hieronder kunnen jullie mijn ervaringen lezen met de diverse Mods en de Z2 Force. (De Polaroid Instare-Printer test volgt later deze week, aangezien ik deze nog niet heb geprobeerd.)

Allereerst de Moto Z2 Force smartphone; hierover kan ik heel kort zijn. Dit is duidelijk het high end model van Motorola en dat merk je aan een aantal specs, zoals het 5.5’inch oled-scherm met de quad hd resolutie. Verder is het scherm ook zo goed als ‘valproof’ en dit komt mede door de 5 lagen en tevens is toestel bestand tegen waterdruppels (dus niet waterdicht). Natuurlijk kan je het scherm activeren dmv. je vingerafdruk, maar wat ik miste was de ‘normale’ headset aansluiting. (Je moet hiervoor de meegeleverde adapter gebruiken en dat vind ik wel een nadeel want je moet dan weer een extra kabeltje meenemen.) De standaard camera’s zijn prima, maar dat de ultieme camera beleving krijg je alleen met de Moto Mod Hasselblad camera (daarover later meer). Ook vond ik de accu best wel snel leeg raken, maar dat los je op met het Turbo Powerpack. Het toestel ligt heel fijn in de hand en is absoluut niet te zwaar, zelfs niet in combinatie met de zware Hasselblad camera. Mijn conclusie; het is een mooie smartphone maar hij is ook best kostbaar en als je alleen een Moto wilt kopen vanwege de Moto Mods dan kan je ook een voordeliger toestel kopen uit de Z-familie.

De Moto Mods in het gebruik;

De Moto 360 camera heeft 2 camera’s, die allebei een lens die een beeldhoek van 150 graden heeft. Ikzelf vind de 360 graden camera een leuk extraatje maar ik zou deze zelf niet aanschaffen. Maar ik heb hier en daar rond gevraagd en wat blijkt? Vooral mannen vinden zo’n camera helemaal geweldig, dus misschien is dit echt een typische ‘mannengadget’. Leuk voor erbij maar niet essentieel, ik heb een aantal andere Mods die ik veel handiger, nuttiger en leuker vindt. Daarom heb ik deze Mod ook niet echt getest maar meer gekeken wat ie deed en kon. (Kwestie van interesse en voor mij niet interessant.)

De Moto Gamepad is een console waar je je Moto Z2 Force inklikt en hierdoor verandert je smartphone in een gameconsole. Hij heeft dubbele sticks, een D-pad en 4 actieknoppen en mbv. de ingebouwde 1035 mAh batterij kan je 8 uur gamen en ook dit is een Mods die ik leuk vind maar ik ben dan ook geen gamer. Voor de echte hardcore gamer is ie waarschijnlijk ook niet echt geschikt maar voor iedereen die regelmatig onderweg aan het gamen is, kan ik me voorstellen dat ie handig is. Ik heb wel een aantal games gespeeld met de Gamepad en inderdaad gaat het spelen van een game op je smartphone op deze manier een stuk makkelijker. Conclusie; hij is leuk maar voor mij niet essentieel en nodig.

Het Moto Turbopower pack is supersnelle accu die niet alleen je Moto Z snel oplaadt maar als ie zelf ook leeg is, binnen 20 minuten aan de lader weer 50% oplaad capaciteit heeft. En van deze Mod werd ik helemaal enthousiast. Hij ging pas aan als de accu van je Moto Z2 Force behoorlijk leeg was, maw. als ie vertrekt met een volle accu en het pack zit op de Z2 Force geklikt wordt eerst de accu van de telefoon zelf gebruikt en daarna pas die van het Turbopower pack. Deze Mod zou ik gelijk kopen.

Met de JBL SoundBoost Speaker ziet eruit als een echte speaker en eenmaal op je Moto Z geklikt kan je 10 uur lang van muziek genieten. De speaker is spatwaterdicht dus kan ie tegen wat vocht, zoals een gemorst drankje of regendruppels. Je kunt ook de speciale JBL app gebruiken, maar ook zonder werkt ie prima.  Dit keer levert JBL er ook een applicatie bij, waarmee je toegang krijgt tot presets (die je helaas niet zelf kunt instellen). Het gebruik van de applicatie is echter niet verplicht, maar wel handig. En ook deze Mod staat bij mij op het lijstje ‘hebben’.

De Hasselblad True Zoom camera is voor mij wel het neusje van de zalm als je het over de Mods hebt. Ik heb deze vorige week uitgeprobeerd tijdens het Depeche Mode concert in de ZiggoDome en ik heb verschillende foto’s én video’s gemaakt. Nu zaten Testman en ik niet zo heel ver van het podium vandaan maar toch wel zo ver dat ik de zoom functie van deze Mod nodig had. De flits heb ik niet geprobeerd maar wel moeten inzoomen in een donkere concertzaal en het waren geen ideale omstandigheden. En heb ik toch mooie videobeelden gekregen, zoals je kunt zien in de video’s die ik heb geplaatst op YouTube. (Klik hier voor de link.) Maar ik zou een volgende keer wel een statief of selfiestick meenemen want dan kan je de camera beter stilhouden. En om je toch een beeld te geven van de kwaliteit van de foto’s, heb ik hieronder een 3tal foto’s geplaatst van het concert. Conclusie; ondanks de relatief hoge prijs zou ik deze Mod gelijk kopen want dit is een accessoire die ikzelf heel veel zou gebruiken, want het scheelt je weer sjouwen met een extra compact camera.

Stage vanaf mijn zitplaats (Werkelijke afstand)
Stage vanaf mijn zitplaats (Zoom 50%)
Stage vanaf mijn zitplaats (Zoom 100%)

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Motorola Moto Mods Polaroid Printer - Lifestylelady.nl 4 februari 2018 - 18:00

[…] Test; Moto Z2 Force en Moto Mods […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com