You are here: Home » Gadget test » Test; Lenovo Star Wars Jedi Challenges

Test; Lenovo Star Wars Jedi Challenges

geschreven door Constance

Begin deze maand heb ik, van Lenovo, het Star Wars Jedi Challenges pakket ontvangen voor een test. En ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten want deze set is, voor de echte Star Wars fan, echt hét cadeau dat je onder de boom wilt vinden. Het Jedi Challenges pakket bestaat uit een A(ugmented) R(eality) bril, een Lighsaber en een Beacon en met deze 3 atributen kan je gaan vechten tegen diverse Star Wars slechteriken, waaronder Darth Vader.

Ik zal eerst even een korte uitleg geven over het verschil tussen V(irtual) R(eality) en AR. Bij VR zet je een bril op je hoofd met een ingebouwd beeldscherm en is het beeld dat je dan ziet jouw realiteit. Je kunt het beeld vergelijken met een tv die je op je hoofd hebt en als je je hoofd beweegt heeft dit ook invloed op alles dat je ziet. Zo kan je bijv. ook de lucht boven je bekijken en ben je daardoor totaal afgesloten van alles wat er om je heen gebeurt. Je brein wordt dus voor de gek gehouden en hierdoor kan je licht in je hoofd worden en je zelfs een beetje misselijk voelen. Dit laatste komt doordat er vertraging zit tussen het beeld en het moment dat je hersenen de beelden binnen krijgen, en hoe groter deze vertraging des te misselijker je wordt.

AR is de tegenhanger van VR en hierbij heb je ook een bril op maar zie je ook nog de wereld (of huiskamer) waar je je op dat moment in bevindt. Ik heb het spel in de huiskamer gespeeld, vlak bij de trap, en tijdens het spelen kwamen de hologrammen die ik moest gaan verslaan de trap aflopen en zag ik ook dat Testman rustig op de bank de krant zat te lezen, maw. je bent niet totaal afgesloten van de buitenwereld. In het verleden heb ik wel eens een VR & een 3D bril getest en daarmee werd ik in no-time misselijk terwijl dat met de Lenovo AR bril absoluut het geval niet was.

Je moet eerst de speciale Jedi Challenges app (Android en iOS) downloaden op je smartphone en daarna schuif je je smartphone bovenin de bril. De beelden worden op de glasplaat in de bril geprojecteerd en kan je aan de slag. Er is een soort ‘toverfee’ die je uitleg geeft hoe je je lightsaber moet gebruiken en je kan ook oefenen hoe je het beste een zwaardgevecht aan kan gaan. De trackingbeacon (met naar keuze roze of blauw licht) houdt in de gaten waar je staat in de kamer en hoe jij je beweegt.

[youtube]https://youtu.be/hnZj461eruQ[/youtube]

Er zijn 3 verschillende soorten spellen te spelen; Allereerst begin je met de lightsaber gevechten waarbij je met de lightsaber aan de slag gaat tegen oa. Kylo Ren en Darth Vader. Daarna komen de strategische gevechten waarbij je de manschappen van de rebellen aanvoert tegen het Empire in grote grondgevechten. Je hebt de leiding over een leger waarbij je posten bouwt om de Empire troepen te weerstaan. En tenslotte kan je met Holochess je tegenstander te snel af zijn dmv. games met holografische spelstukken.

Ik ben geen hardcore gamer, maar zodra ik de bril opzette werd ik helemaal in het spel opgenomen en dat gold met name voor de lightsaber gevechten. En doordat je daarbij continue met je lightsaber aan het zwaaien bent krijg je ook gelijk een behoorlijke workout, vergelijkbaar met de Nintendo Wii. Het aan stukken slaan van de troopers vond ik een fluitje van een cent, maar de echte zwaardgevechten zijn behoorlijk pittig en ik heb deze dan ook regelmatig verloren, ondanks de aanwijzingen vooraf én achteraf van de holografische fee. (Ik had het wel leuk gevonden als ik hier had kunnen kiezen voor een holografische hunk, het liefste met ontbloot bovenlichaam én sixpack, maar dat terzijde.)

Volgens de doos is het pakket geschikt voor de iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, Samsung Galaxy S8, Galaxy S7 edge, Galaxy S7, Google Pixel XL, Google Pixel, Moto Z² Force Edition, LG G6. Toen ik de app op mijn Huawei S10 Lite zette kreeg ik een waarschuwing dat de app misschien niet goed zou werken, maar tijdens het spelen heb ik hier niets van gemerkt.

Conclusie; Volgens mij wil iedereen weleens zijn of haar inner Jedi naar boven halen en een lightsaber gevecht aangaan met Darth Vader en dat nu. Zoals ik bovenaan al schreef, de echte hardcore Star Wars fan kan niet zonder dit pakket de Kerst ingaan en voor hen is het het ultieme kerstcadeau. Ikzelf ben geen fan van VR brillen, maar ik verwacht wel dat AR brillen én games een groot succes gaan worden en daar is Jedi Challenges alvast een mooi voorbeeld van.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Anouk 18 december 2017 - 10:16

Leuk! 🙂

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com