You are here: Home » Green gadgets » December cadeaumaand; MIZU drinkflessen

December cadeaumaand; MIZU drinkflessen

geschreven door Constance

MIZU betekent in het Japans ‘water’ en dat is nu precies wat je in de MIZU drinkflessen kunt doen; warm en/of koud water.  MIZU is, in 2008, opgericht door snowboarder Jussi Oksanen met hulp van zijn vrienden. De hoofdmissie van MIZU is om slimme en handige alternatieven te ontwikkelen voor plastic flessen. De filosofie van Mizu is ‘duurzaamheid en individualiteit zijn belangrijk voor ons’ en ‘onze levensstijl is onze inspiratie’.

Wist je dat er ieder jaar worden er 50 biljoen plastic drinkflessen worden geproduceerd en dat slechts 1 op de 10 flessen gerecycled wordt. Maw. de andere 9 flessen eindigen ergens in zee of op het land.  Anders dan bij plastic, wordt staal en metaal wel veel gerecycled. De producten van Mizu bestaan uit gemiddeld 25% gerecycled materiaal. Daarmee zijn de producten van Mizu veel milieuvriendelijker dan de plastic flessen. Alle producten van MIZU zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit 18/8 staal is duurzaam, makkelijk te bewerken en bestand tegen corrosie. Roestvrij staal is een veilige optie voor een drinkfles omdat er geen chemicaliën kunnen doordringen tot het drinken. Dit geldt niet voor plastic en aluminium flessen. BPA is een synthetische stof die wordt gebruikt als bindmiddel. BPA bevat vele schadelijke stoffen. In tegenstelling tot de plastic flessen zijn de flessen van Mizu 100% BPA vrij. Hierdoor zijn de flessen van MIZU beter voor je gezondheid dan plastic flessen en je hebt ook nog eens levenslange garantie.

MIZU heeft oa. een thermosbeker, thermosfles en een waterfles ontwikkeld. De thermosbeker ‘Camp Cup’ is de bekende kampeerbeker maar dan in een modern jasje. De Camping Cup is dubbelwandig en van RVS. Maw. op reis heb je alleen deze beker nodig: ’s avonds houdt hij je wijn of GT koud en ’s ochtends je koffie warm! De thermosfles kan je gebruiken voor warme én koude dranken. Je thee of koffie blijft 12 uur en je koude drankje wel 24 uur koud. De waterfles is te gebruiken voor koud water en andere koude drankjes. Alle modellen zijn er in meerdere maten en kleuren.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com