You are here: Home » Gadget nieuws » Test; TomTom Spark 3 Cardio+ Music

Test; TomTom Spark 3 Cardio+ Music

geschreven door Constance

Jullie hebben nog een review van me tegoed, nl. die van de Tomtom Spark 3 Cardio+ Music. De reden dat ik er iets langer over heb gedaan komt oa. door een weekje vakantie naar het buitenland, maar de hoofdreden is dat ik bij een sporthorloge altijd bij verschillende sporten en/of omstandigheden wil testen.

De TomTom Spark 3 serie bestaat uit 4 verschillende modellen; de Spark (een standaard sporthorloge met GPS), de Spark Cardio (gps en een hartslagmeter), de Spark Music (gps en een muziekspeler) en de Spark Cardio+ Music (gps, hartslagmeter en een muziekspeler). Allemaal hebben ze een stappenteller en doen ze aan slaaptracking. Ik heb het meest luxe model ontvangen en dat is dus de Spark Cardio+ Music.

Ik draag al weer een aantal jaren het TomTom Multisport horloge dus ik ben gewend aan de bediening van een TomTom horloge maar ik kan wel voorstellen dat je, in 1e instantie, niet alle functies 1/2/3 kan vinden. De bediening blijft niet echt heel logisch en dat is echt een kwestie van zelf proberen en uitzoeken. Wat ik, uit ervaring, wel weet is dat de hartslagmeter (onderop het horloge) zeer accuraat en nauwkeurig is, en je hoeft nooit meer een hartslagband mee te nemen. Je kunt alle vorderingen en uitslagen opslaan met de TomTom MySports app en/of website. Wat ik wel jammer vond was dat je een Bluetooth headset nodig hebt om muziek te kunnen beluisteren, maw. je kan geen snoertje inpluggen.

De meeste Cardio sporthorloges zijn voornamelijk bedoeld om mee te hardlopen maar dat is niet het geval met de Spark want in het keuzemenu staan maar liefst 8 sporten waar je uit kan kiezen; hardlopen, wielrennen, loopband, fitness, spinnen, freestyle en zelfs zwemmen. De Spark is nl. waterdicht en hij houdt tijdens het zwemmen bij hoeveel je baantjes je hebt gezwommen. Verder houdt ie precies bij hoeveel calorieën je hebt verbruikt, de tijd dat je bezig bent met je workout en (heel handig bij het fietsen en hardlopen) hoeveel kilometers je hebt afgelegd.

Tijdens het sport, van jouw keuze, geeft de Spark duidelijk aan wat je al gedaan hebt en hoe goed je bezig bent en je kunt ook zelf kiezen wat voor informatie je op het scherm wilt zien. Ook de GPS werkt prima. En na het sporten kan je de Spark als ‘gewoon’ horloge gebruiken en is ie de ideale stappenteller.

Er zit wel een leuk extraatje op de Spark, want je kunt je fitness-leeftijd bekijken, gebaseerd op je VO2max. VO2max is de maat voor de maximale zuurstof die je lichaam kan opnemen. Je kan dit, normaal gesproken, meten dmv. een test met professionele apparatuur. De Spark kan, dankzij behoorlijk slimme algoritmes op basis van de gemeten hartslag bij activiteiten de VO2max accuraat inschatten, zeker wanneer je het horloge meerdere keren hebt gebruikt tijdens je sportactiviteit. En de uitkomst is eenvoudig; is je fitness leeftijd lager dan je werkelijke leeftijd dan ben je goed bezig met een gezonde levensstijl. Is deze leeftijd echter wat hoger, dan mag je aan de bak.

Op de TomTom MySports app kan je precies nakijken hoe goed je de afgelopen dagen/weken/maanden bezig bent geweest, maar dat je niet op het horloge zelf. Dus regelmatig inloggen is essentieel. De Spark accu gaat max. 7 dagen mee daarna mag ie weer aan de lader, en deze kabel kan je ook gebruiken om in te loggen via je pc/laptop in het MySports account.

Zoals ik al meldde heb ik het meest luxe model ontvangen en hierop kan je je eigen muziek zetten (via Windows Media Speler of iTunes), de 3GB zijn goed voor zo’n 500 nummers. Het uploaden van de muziek gaat via de TomTom software, het is was gemakkelijker en eenvoudiger geweest als je gewoon een aantal nummers kan selecteren en deze dan naar het horloge kan slepen. En in verhouding met de TomTom Multisports is de Spark een stuk eleganter en kleiner.

Er zijn dames- en herenmodellen, ze werken allemaal hetzelfde alleen is het bandje van de damesmodellen iets kleiner en dunner. Maar ze hebben beiden een stoer sportief uiterlijk en zijn wel aanwezig om je pols.

Conclusie; ben je op zoek naar een sporthorloge dat je voor heel veel sporten wilt gebruiken dan is de Spark perfect. Je hoeft ook geen losse hartslagband te dragen (ik was die van mij altijd kwijt) en zeker als je een sportief type bent, kan je de Spark gerust ook overdag dragen als ‘normaal’ horloge. En omdat je kan kiezen uit 4 modellen/prijzen is er altijd wel een Spark die bij jou past. En mocht je graag trainen met behulp van je eigen muziek dan is de Spark 3 Cardio+ Music wel de beste keuze.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com