You are here: Home » Huis & Tuin » Test; Dyson V8 oplaadbare steelstofzuiger

Test; Dyson V8 oplaadbare steelstofzuiger

geschreven door Constance

Zoals beloofd zou ik nog terugkomen met een artikel over de nieuwste Dyson V8 oplaadbare steelstofzuiger. Inmiddels heb ik deze een paar weken in gebruik en goed kunnen vergelijken met haar oudere ‘zusje’ de V6. De Dyson V8 is behoorlijk geavanceerder dan de V6 en ook zijn er verbeteringen aan de V8 aangebracht.

dyson-v8-absolute-620x349

Op en of andere manier zijn wij, in Nederland, geen fan van steelstofzuigers, terwijl in heel veel andere landen om ons heen dit model de topper is. Op zich is dit best vreemd, want een steelstofzuiger neemt veel minder ruimte in als je deze wilt opbergen; je kan hem gemakkelijk kwijt in of naast een hal-/gang-/meterkast. En dat geldt al helemaal voor de Dyson modellen; je kan de V6 of de V8 een vaste plek geven door het oplaadstation aan de muur te bevestigen, maar als je echt flexibel wilt zijn én blijven dan kan je de Dyson overal in je huis opladen met de losse lader. (Deze lader klik je normaal gesproken in het oplaadstation.) Nu zijn de meeste steelstofzuiger best groot maar het voordeel van de Dyson V8 (en de V6) is dat je de steel heel gemakkelijk van het zuiggedeelte af kan klikken en dat scheelt een hoop ruimte.

De nieuwe motor van de V8 zuigt een stuk krachter, en je kiest voor speciale ‘boost’ modus krijgt ie een zuigkracht van 115AW tov. 100 AW (V6). De accu van de V8 gaat ook een stuk langer mee, waar de V6 gemiddeld na zo’n 25/30 minuten gebruik aan de lader moest, kan je met de V8 tot wel 40 minuten aan de slag. Dus dat is vaak lang genoeg voor het zuigen van je huis, appartement of kantoor. Wat ikzelf heel handig vindt is de waarschuwing dat je de accu bijna leeg is, zodra je deze melding krijgt weet je dat je nog ong. 7 minuten kunt zuigen en dan is ie leeg. Het stofopvangbakje is ook groter dan die van de V6 en ook het openen gaat een stuk gemakkelijker.

Het voordeel van Dyson stofzuigers is dat je deze helemaal kunt schoonmaken, wel zo hygiënisch. En dat is ook bij de V8  natuurlijk weer het geval. En je krijgt bij de V8  ook een aantal handige accessoires, zoals verschillende zuigmonden.

wp_20161020_09_39_49_pro

Conclusie; indertijd was ik al erg content met de Dyson V6 steelstofzuiger alleen waren er wel wat puntjes die verbeterd mochten worden, naar mijn mening. Dat waren oa. het openen van het stofopvangbakje en de grootte hiervan, de accu die er best snel mee stopte en ik vond het jammer dat er maar 1 zuigmond bij de V6 zat. En het lijkt bijna alsof ikzelf een gesprek heb gehad met Mr Dyson want alle bovenstaande ‘kritiek’ puntjes zijn aangepast en verbeterd.

Sterker nog; de V8 is voor mij nu de Dyson stofzuiger die ik het eerste pak als mijn huis gezogen moet worden mede omdat ie lekker wendbaar is, licht aanvoelt en je kan hem echt overal voor gebruiken, van plafond tot vloer en van trap tot meubels.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Jeanne robins 25 april 2017 - 08:27

Ik heb 3 honden…..is de v8 dan ook geschikt?

Reageer
Constance 29 april 2017 - 18:41

Hi Jeanne, ik heb zelf 2 Noorse Boskatten en ik moet zeggen dat ik echt super blij ben met deze Dyson stofzuiger. Ik gebruik hem regelmatig effe snel tussendoor, want voor het grote werk heb ik een ‘traditionele’ Dyson. Maar ik kan er, als ik wil, zeker mijn hele huis mee zuigen, want de accu gaat ong. 30 minuten mee.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com