You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Dyson Pure Cool Link luchtreiniger

Test; Dyson Pure Cool Link luchtreiniger

geschreven door Constance

Vorige week is Testman en mij de Dyson Pure Cool Link luchtreiniger bezorgt en deze luchtreiniger verwijdert 99.95% van de allergenen en vervuilende deeltjes. En wist je dat de luchtkwaliteit in je huis wel 2 tot 5 keer slechter zijn dan de lucht buiten en dat terwijl we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen.

dyson_cool_pure_link modellen

Giftige dampen afkomstig van schoonmaakmiddelen, deodorants en geurkaarsen zijn een paar van de meest voorkomende luchtvervuilers binnenshuis, suggereert het Amerikaans Environmental Protection Agency. En overige belangrijke luchtvervuilers in huis zijn onder andere gassen die vrijkomen door te koken en door de centrale verwarming, schimmel, huisdierharen, pollen en allergenen. Deze ultrafijne en mogelijk schadelijke deeltjes zijn onzichtbaar voor het blote oog en kunnen zich gemakkelijk en snel door de lucht in ons huis verspreiden.

En speciaal voor al deze ‘gevaren’ hebben de Dyson ingenieurs hun expertise in bewegingsleer en filtersystemen gecombineerd met software om de nieuwe Dyson Pure Cool Link te ontwikkelen. Dit is een luchtreiniger die een indicatie geeft van de luchtkwaliteit in je huis en automatisch de ‘kamerluchtjes’ ontdoet van de vervuilende deeltjes die hij in de lucht opmeet. Tegelijkertijd geeft hij de huidige stand van de luchtkwaliteit binnenshuis en buitenshuis weer, via de Dyson Link App. Zo maakt hij het onzichtbare zichtbaar met slechts één druk op de knop.

dyson app

De goede isolatie tegen kou en geluid, in de hedendaagse moderne huizen, lijkt ideaal. Maar deze isolatie kan ervoor zorgen dat ultrafijne, mogelijk schadelijke, deeltjes in je huis aanwezig blijven. Luchtreinigers kunnen helpen bij het bestrijden van luchtvervuiling binnenshuis. De reeds bestaande luchtreinigers kunnen gebruik maken van inefficiënte filters waardoor potentieel schadelijke ultrafijne deeltjes terug ontsnappen in de kamer. De Dyson Pure Cool Link luchtreiniger gebruikt een unieke 360° glasvezel HEPA-filter. Deze technologie verwijdert 99.95% van de ultrafijne allergenen, geurtjes en vervuilende deeltjes die zo klein zijn als PM0.1 uit de lucht door ze op te vangen in de filter. En hier blijft het niet bij; sensoren in de machine detecteren veranderingen in de omgeving, alvorens de luchtstroom aan te passen om de beoogde luchtkwaliteit te behouden. De machine verspreidt schonere, gezuiverde lucht gelijkmatig en stil door de kamer dankzij de Air Multiplier technologie. De machine zuivert de lucht het hele jaar door en fungeert in de zomer ook als ventilator.

Dyson_Pure_Cool_Link_Hero_ROA

En met de nieuwe Dyson Link App, (iOS & Android) ga je nog een stapje verder want hiermee kan je op afstand de kwaliteit van de binnenlucht te controleren, zelfs wanneer je niet thuis bent. Zo kan je niet alleen de luchtkwaliteit bewaken maar ook, indien nodig, de luchtreiniger opdracht geven om een nieuw doel te behalen voordat de luchtkwaliteit tot ‘zeer slecht’ daalt. En wordt ook de historie van de luchtkwaliteit bij gehouden. Hierdoor kan je pieken in de vervuiling van de binnenlucht voorspellen, bijvoorbeeld gedurende het pollenseizoen of wanneer je aan het schoonmaken of koken bent. Wanneer de luchtreiniger op de automatische stand staat, kan deze automatisch reageren op de gemeten luchtkwaliteit. Een andere feature is dat je met de app ook, real-time, inzicht krijgt van de buitenluchtkwaliteit.

Hoe werkt de Dyson Pure Cool luchtreiniger precies? Met behulp van Air Multiplier technologie en een energie-efficiënte borstelloze DC motor, zuigt de Dyson Pure Cool Link luchtreiniger lucht aan via een schroefcentrifugaalpomp. De lucht gaat door het gepatenteerde 360° glasvezel HEPA-filter, die 1.1 m² aan microvezels bevat. De filter van de Dyson Pure Cool Link luchtreiniger is meer dan 200 keer geplooid, wat betekent dat het minuscule deeltjes kan opvangen, inclusief pollen, bacteriën en ultrafijne deeltjes. Daarbij vangt een laag van geactiveerde koolstofkorrels geurtjes en schadelijke gifstoffen zoals verfdampen, in de filter en de schonere lucht wordt vervolgens door de ringvormige opening uitgeblazen. Het resultaat is een krachtige, gladde luchtstroom van gezuiverde lucht.

Er zijn 2 modellen (2 kleuren, zilver/wit en blauw/grijs: Een tafelventilator voor op je bureau, speciaal ontworpen voor kleinere ruimtes en een torenventilator die ontworpen werd om gezuiverde lucht de kamer in te blazen en op de grond kan staan.  En met de Automatische nachtmodus zal de machine de kwaliteit van de lucht blijven monitoren en indien nodig de lucht zuiveren. Daarvoor maakt hij gebruik van de stilste instellingen en de LED-display blijft gedimd om je slaap niet te verstoren.

 

Nu hebben Testman en ik momenteel behoorlijk last van hooikoorts (met als resultaat tranende dikke ogen en behoorlijke niesbuien) en tevens wonen wij een heel oud en vooral droog en stoffig huis. Onze slaapkamer ligt op het zuiden dus met een beetje warme dag ‘drijven’ wij ons bed uit; kortom de ideale omgeving om de Dyson Pure Cool luchtreiniger (het torenmodel) te gaan testen. Dus wordt vervolgd…..

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Dyson Pure Cool Link luchtreiniger - Lifestyle.blogo.nl 17 juli 2016 - 18:06

[…] Test; Dyson Pure Cool Link luchtreiniger […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com