You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Acer Air Monitor

Test; Acer Air Monitor

geschreven door Constance

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen heb ik de nieuwe Acer Air Monitor gekregen voor een test. Mocht je dit gemist hebben dan kan je dat artikel nog nalezen, dmv. deze link.

Het aansluiten van de Air Monitor en het koppelen van de app gaat heel gemakkelijk. Je doet de stekker in het stopcontact, zet de schakelaar aan, en na het downloaden van de app (Android en iOS) koppel je het apparaat, dmv. Bluetooth, aan de app.

Wat meet de Air Monitor nu allemaal precies? Allereerst de temperatuur in de ruimte waar de Air Monitor staat opgesteld. Verder ook fijnstof, TVOC (deze afkorting heb ik wel moeten opzoeken, maar TVOC staat voor de detectie van vluchtige organische stoffen, zoals alcohol, aldehyden, alifatische koolwaterstoffen, aminen, aromatische koolwaterstoffen, CO, CH4, lpg, ketonen, organische zuren etc.), CO2 (koolstofdioxide) en de luchtvochtigheid. Hieronder kunnen jullie zien wat er, bij mij in de woonkamer, precies gemeten is en dat is te zien per dag, week of 30 dagen.

Allereerst de temperatuur;

Fijnstof;

TVOC;

CO2;

En als tenslotte de luchtvochtigheid;

En als je in het bezit bent van een Nest Thermostat en/of Philips HUE lampen, dan kan je de Acer Air Monitor ook koppelen via IFTTT. En als alternatief kan je de Air Monitor ook nog koppelen aan Alexa.

Conclusie; ik woon zelf midden in de stad en weet dat er bij ons veel last is van fijnstof. Verder hebben Testman en ikzelf behoorlijk last van hooikoorts en daarvoor is het heel prettig om te weten hoe de luchtkwaliteit in je woon- of slaapkamer is. Tevens hebben wij een heel oud huis waar de luchtvochtigheid altijd vrij laag is en het is dan ook heel prettig om elke dag te kunnen kijken of we de luchtbevochtigingsapparaten aan moeten zetten. En aangezien een gezonde leefomgeving voor iedereen belangrijk is, vind ik de Acer Air Monitor absoluut een toegevoegde waarde hebben.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com