Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Review; Cellularline Attitude BT oordopjes Review; Cellularline Attitude BT oordopjes
  • Cellularline introduceert 3 nieuwe sportheadsets Cellularline introduceert 3 nieuwe sportheadsets
  • Test; Fidelio S2 headset Test; Fidelio S2 headset
  • Test; Fidelio S2 oortelefoon Test; Fidelio S2 oortelefoon
  • JBL introduceert 2 nieuwe in-ear sportheadset JBL introduceert 2 nieuwe in-ear sportheadset
ladygadgets

Aftershokz biedt het veilige alternatief voor in-ear headsets

In-ear headset/oordopjes zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven; in het OV is je even kunnen afsluiten alleen maar fijn, maar als je zelf achter het stuur zit is het wel prettig om verkeer en andere weggebruikers te kunnen horen. Gelukkig zijn er slimme alternatieven voor de oordopjes. Wat niet veel mensen weten is dat we niet alleen met onze oren, maar ook met onze botten horen. Fabrikant Aftershokz ontwikkelde de Aftershokz Trekz Titanium en de Trekz Mini die gebruik maken van transducers, die met elektrische spanning een ultrasone geluidsgolf produceren.

Deze trillingen worden via het kaakbeen doorgegeven aan het binnenoor, waardoor geluid het slakkenhuis bereikt zonder dat het trommelvlies wordt belast. Daardoor kunnen de oorschelp en gehoorgang onbedekt blijven, wat niet alleen de kans op een oor infectie vermindert, maar waardoor omgevingsgeluid ook altijd goed hoorbaar blijft.

Want bij veel mensen sloeg de schrik om het hart toen er een artikel in De Volkskrant verscheen met daarin de mededeling van longarts en slaapexpert Reinier de Groot die meldde dat oordopjes de gehoorgang kunnen beschadigen. De kans daarop zou zelfs vrij groot zijn, stelde hij. De huid in de gehoorgang is heel dun en gevoelig en een wondje in de gehoorgang vergroot de kans op een ontsteking aan de buitenkant van het oor.

Dit is later wel genuanceerd door kno-arts Rob van der Hulst, maar toch kan je stellen dat je elke keer als je in-ear dopjes gebruikt je je oorsmeer verder je gehoorgang induwt en dat is niet goed. Want oorsmeer zit er niet voor niks, want oorsmeer beschermt je oor tegen invloeden van buitenaf, zoals water in je oor tijdens het douchen of zwemmen. En hoewel de gevaren van opstropend oorsmeer voornamelijk theoretisch zijn en het in de praktijk nauwelijks problemen oplevert, moeten mensen die last hebben van oor infecties de gehoorgang niet te lang afsluiten en dit lossen de oordopjes van Aftershokz voor je op.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?