You are here: Home » Beauty » Bescherm jouw huid (en die van je kinderen) met P20 zonneproducten

Bescherm jouw huid (en die van je kinderen) met P20 zonneproducten

geschreven door Constance

Waarschijnlijk heb jij je plannen voor de (zomer)vakantie al gemaakt, je gaat lekker naar het zonnige zuiden of je hebt een fantastische glamping of bungalow geboekt. En je hoopt dan natuurlijk wel dat je lekker van de zon kan genieten. Maar of je nu alleen wilt gaan liggen bakken of een dagje een pretpark of festival bezoekt, een goede zonbescherming is heel belangrijk. En daarbij is het smeren van de juiste factor essentieel, maar vergeet ook niet om op tijd een heerlijke schaduwplek op te gaan zoeken én voldoende zonnecrème te smeren met de juiste beschermingsfactor. En daar kan P20 je bij helpen.

Nu denk je misschien P20? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Als in 1979 heeft Claus Riemann P20 ontwikkeld en P20 staat voor ‘Protection 20’ (in 1979 was dit een unieke factor want indertijd bestonen er alleen lagere beschermingsfactoren.) Riemann ontwikkelde dit product voor een een goede vriend van hem want deze vriend, een arts, had een lichte huid en is roodharig maar ging in de jaren 70 naar Afrika voor Malaria studie. Maw. hij had de hele dag bescherming tegen de zon nodig en moest het product ook een langdurige werking hebben.

Wat doet P20 nu precies? P20 geeft tot wel 10 uur lang bescherming tegen de zon (je hoeft het dus maar 1 keer per dag aan te brengen, ’s ochtends vroeg) en na het zwemmen of als je in de schaduw hebt gezeten hoef je je niet meer opnieuw in te smeren. Maar houd je ook aan de algemene zonadviezen, want je huid kan en mag niet 10 uur lang in de zon blijven. Ga dus regelmatig lekker relaxen in de schaduw, en dan zeker tussen 12 en 15 uur. Ikzelf ga dan altijd genieten van een heerlijke lange lunch. P20 heeft een hele hoge waterbestendigheid en tevens een hoge UVB en UVA factor, P20 legt een (niet vettig)laagje over je huid heen, waardoor niet je huid direct in de zon wordt blootgesteld, maw. P20 werkt als een soort schild.

En wat is het verschil tussen UVA, UVB en UVC? UVA staat voor Aging effect en gaat zelfs door glas heen en geeft je huid dna schade doordat het diep in de huid doordringt. UVB staat voor Burning effect en er werd vroeger gedacht dat je dit als enige moest blokkeren, doordat je huid rood werd en verbrandde. Tenslotte is er nog UVC en deze straling wordt tegengehouden door de ozon laag en bereikt de aarde niet.

En wat houden de verschillende beschermingsfactoren nu precies in? Heb je een product met Spf 30 dan betekent dit dat je 30 x 10 min uitstel hebt voordat je huid verbrandt zonder een zonnecrème. Een SPF 15 geeft 93.3% bescherming, een SPF30 96.6% bescherming en een SPF50: 98.8% bescherming maw. een Spf 50 en Spf 30 verschillen minimaal van elkaar (het is een logaritmische schaal). Je bent verder wel beschermd tegen het verbranden, maar niet tegen huidveroudering.

In Europa moeten zonbeschermingsproducten minstens 1/3 aan UVA bevatten, nu is dit heel lastig te meten en er is geen vastgesteld keurmerk beschikbaar. Je kunt naar de ster rating kijken, Boots heeft dit systeem in het leven geroepen waarbij het aantal sterren aangeeft of meerder mate UVA bescherming aanwezig is in het product. P20 werkt met een ander soort formule dan anderen, het is een transparante gel ipv. een witte crème, hierdoor kan je het product makkelijk aan brengen, is het goed uit te smeren en droogt het ook zeer snel (15 minuten). Maakt het makkelijk aan te brengen, is het goed uit te smeren en droogt zeer snel (15 min). Dat geldt zeker voor de nieuwe continuous spray want deze is nog makkelijker aan te brengen, ben je nog beter beschermd want de spray komt overal goed bij.

De zonbeschermingsproducten van P20 zijn ideaal voor het hele gezin, buitenmensen, reizigers, (water)sporters, en voor kinderen die niet van insmeren houden. Kinderen staan vaak te trappelen om de zon of het water weer in te gaan en hebben weinig geduld om regelmatig ingesmeerd te worden. Één keer insmeren met P20 en je kind is urenlang effectief beschermd. Daarnaast is het product waterbestendig en trekt het snel in. P20 beschermt je huid (10 uur lang) effectief tegen zowel UVA- als UVB-straling. UVB zorgt voor het bruiner worden én verbranden van de huid. Echter, UVA dringt dieper door in de huid dan UVB en beschadigt daar de textuur van de huid. Om de huid te beschermen tegen beschadiging door de zon en huidveroudering, is het verstandig om te kiezen voor een zonproduct met een hoge UVA bescherming. Alle producten van P20 hebben een significant hogere UVA-bescherming dan het minimale vereiste van de EU. P20 blijft de huid beschermen bij blootstelling aan water. Zelfs na 80 minuten in het water is bewezen dat het de huid even goed beschermt als buiten het water! Hierdoor behoort P20 tot de topcategorie van Cosmetics Europe’s water resistant classification. De producten van P20 trekken snel in en zorgen ervoor dat er geen vettig laagje achterblijft op de huid. Het product bevat geen parfum, kleurstoffen of kunstmatige conserveringsmiddelen.

We weten ook dat je de zon nodig hebt en dat ie gezond voor je is en de zon zorgt er ook voor dat je genoeg Vitamine D binnenkrijgt. Maar wist je ook dat maar 3x per week 10 min in de zon met bescherming is al voldoende voor deze inname. Maar de zon heeft ook nadelen en is ie gevaarlijk, denk daarbij aan huidveroudering en huidkanker. En teveel zon zorgt voor meer dna schade en daardoor heb je meteen een grotere kans op kanker. Huidkanker is de meest voorkomende kanker in NL en de groep wordt alleen maar groter; 1 op de 5 Nederlanders krijgt te maken met huidkanker, en ongeveer 1000 mensen per jaar overlijden eraan. De groep groeit alleen maar doordat we meer reizen en dus meer met de zon in aanraking komen. En in de jaren ’50 en ’60 werd er niet gesmeerd, oa. door gebrek aan informatie en de juiste informatie.

Hoe kan je verantwoord genieten van de zon? Allereerst goed en voldoende smeren (met minimaal factor 30). En met voldoende smeren bedoelen we 7 theelepels (voor een volwassene) en vergeet daarbij je handen, voeten, oren, oogleden en neus niet. Gebruik eerst een SPF en doe daar je make-up overheen. Mijdt de zon tussen 12 & 15 uur en draag een zonnebril met een UV filter. En kinderen jonger dan 1 jaar kan je het beste helemaal uit de directe zon houden (zet een parasol boven de box en/of zet de kinderwagen in de schaduw) en geef oudere kinderen UV protected beschermende kleding aan inclusief een petje of een hoed en een zonnebril.

Welke producten heeft P20 in haar assortiment zitten? P20 producten zijn er in een lotion, spray en Continuous spray, met factor 20, 30 en 50+, bij o.a. Etos en Kruidvat. Met de Continuous spray gaat het insmeren nog sneller en daardoor is ie ideaal voor kinderen maar ook voor (water)sporters. Deze spray heeft nl. de zgn. multi-angle spray technology en deze maakt het nog makkelijker om zonbescherming aan te brengen, zelfs in lastige hoeken. De spray zorgt ervoor dat het product gelijkmatig over het lichaam verdeeld wordt.

En ik heb een 5-tal P20 producten gekregen voor een uitgebreide test en laat ik nu toevallig naar Suriname gaan. Dus een mooie gelegenheid om de P20 Continuous Spray (Spf 30), Spray (Spf 20, 30 en 50) in mijn koffer mee te nemen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com