You are here: Home » Gadget nieuws » Test; Nest Cam IQ indoor beveiligingscamera

Test; Nest Cam IQ indoor beveiligingscamera

geschreven door Constance

Gisteren ben ik aanwezig geweest bij de lancering van de nieuwe Nest Cam IQ indoor beveiligingscamera (pre-order kan vanaf nu en hij is leverbaar vanaf eind juni) en deze camera is een ‘verbeterde versie’ van de Nest Cam Indoor.

De Nest Cam IQ indoor beveiligingscamera heeft nog betere én helderdere videobeelden en intelligente functies die je belangrijke, praktische informatie geeft. Zo laat hij je weten wanneer de kinderen veilig zijn thuisgekomen, maar ook dat er een onbekend persoon in huis is.

De Nest Cam IQ laat niet alleen zien wat er gebeurt, maar is ook slim genoeg om het verschil te weten tussen een persoon en bijvoorbeeld een kat of hond. Je ontvangt dan meldingen op maat zonder dat je hiervoor een abonnement nodig hebt. Wanneer de camera een persoon ziet, kan hij een persoonsmelding sturen naar je mobiel. De camera zoomt dan automatisch in en houdt de persoon in beeld, zodat je weet wie het is en wat hij doet. En met een abonnement op Nest Aware kun je zelfs persoonlijke meldingen ontvangen over wie er in je huis is, inclusief de naam van een gezinslid, de oppas of een onbekende.

De Nest Cam IQ heeft een 4K-beeldsensor (8 megapixels), kan 12x digitaal inzoomen en verscherpen, incl. HDR-beelden (High Dynamic Range), zodat je niets hoeft te missen. En dankzij de 2 krachtige 940 nm infrarood-leds zorgt Nachtzicht ervoor dat alles gelijkmatig verlicht is zonder een rode glans (zelfs in het donker).
De luidsprekers van de Nest Cam IQ zijn 7x sterker dan die van de oorspronkelijke Nest Cam. Verder staat de 3-microfoonarray dankzij de echo- en ruisonderdrukking garant voor helder geluid.
De Nest Cam IQ heeft een witte behuizing (net als de Nest Outdoor) van polycarbonaat met een gepatenteerde draaisteun, waardoor je hem flexibel kunt plaatsen en snel en eenvoudig kunt installeren.
De Nest Cam IQ versleutelt de videobeelden op het apparaat voordat ze worden gestreamd en opgeslagen. De camera maakt hiervoor gebruik van een veilige 128-bits AES-verbinding met TLS/SSL. Je kunt een extra beveiligingslaag toevoegen aan je Nest-account met verificatie in 2 stappen (zgn. 2 steps-verification). En dankzij de automatische over-the-air updates blijft je camera altijd beschermd tegen de nieuwste bedreigingen.

Wanneer de Nest Cam IQ een persoon ziet (in plaats van een huisdier of een schaduw op de muur), dan kan hij een speciale melding sturen met een ingezoomde foto op maat. Bij oudere Nest Cam-modellen moet je een abonnement op Nest Aware hebben om persoonsmeldingen te ontvangen. En wanneer je in de app kijkt wat er gebeurt, zie je tegelijkertijd een 130-graden breed overzicht van de kamer en de volgfunctie met close-upweergave van de persoon in huis in beeld, allemaal in HD. Zo kun je de details van het gezicht én de rest van de kamer bekijken.

En als je een abonnement op Nest Aware hebt, krijg je nog features zoals; bekend-gezicht meldingen want dankzij de technologie voor gezichtsherkenning kan de Nest Cam IQ mensen identificeren en categoriseren, en leren herkennen wie een bekend en een onbekend persoon is. Zo weet je wanneer je kind thuiskomt van school of er iemand onbekends je huis binnenstapt. De meldingen kunnen personen ook bij naam noemen. Hiervoor moet je bekende gezichten wel identificeren in de Nest-app.
Maar ook intelligente geluidsmeldingen en deze meldingen brengen je op de hoogte van gebeurtenissen buiten beeld, zoals mensen die praten of blaffende honden. Bestaande klanten met de Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor en een abonnement op Nest Aware kunnen deze meldingen ook ontvangen. Blaft je viervoeter omdat er een onbekende persoon buiten staat, of maakt hij de buren horendol met zijn eindeloze lawaai? Je weet het meteen.

En met Nest Aware hebben je ook toegang tot bestaande functies, zoals 10- of 30-daagse videogeschiedenis die ze met Beeldlijn in een paar seconden kunnen doorzoeken. Andere voorbeelden zijn het maken en delen van clips en time-lapses, en Activiteitszones met automatische deurdetectie, zodat de meldingen nog nauwkeuriger zijn.

Vanaf eind juni wordt de Nest Cam IQ in Nederland (en de rest van Europa) beschikbaar en ik verwacht dat ik mijn reviewexemplaar half juni in huis heb, dus kan ik mijn ervaringen, voor het einde van deze maand, met jullie delen.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Nest Cam IQ beveiligingscamera - Lifestylelady.nl 31 juli 2017 - 15:43

[…] Test; Nest Cam IQ indoor beveiligingscamera […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com