Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Nighthawk X4S Tri-Band WiFi extender Test; Nighthawk X4S Tri-Band WiFi extender
  • Test; Arlo Pro 2 beveiligingscamera Test; Arlo Pro 2 beveiligingscamera
  • Test; Nighthawk X4S Tri-Band wifi-extender Test; Nighthawk X4S Tri-Band wifi-extender
  • Test; Mobiele hotspot Netgear AirCard 810 Test; Mobiele hotspot Netgear AirCard 810
  • Test; Wifi router Orbi, wifi zoals het hoort. Test; Wifi router Orbi, wifi zoals het hoort.
  • Test; Arlo Q HD-beveiligingscamera Test; Arlo Q HD-beveiligingscamera
ladygadgets

Test; De Arlo Pro Smart Home camera van Netgear

Ik had jullie nog een test beloofd, nl. die van de Netgear Arlo Pro Smart Home camera, die je binnen én buiten kan gebruiken. En deze beveiligingscamera werkt draadloos, dit in tegenstelling tot bijv. de Nest Cam Outdoor die ik ook getest heb. En doordat deze camera draadloos is, hoef je niet bang te zijn dat je kabel wordt doorgeknipt door een indringer.

In mijn testverpakking zat de Arlo Pro beveiligingscamera, de oplaadbare batterij, het basisstation met ingebouwd alarm, een netvoedingsadapter, een voedings- en een Ethernet-kabel, de wandbevestiging en de schroevenset voor wandbevestiging, een beknopte handleiding en een raamsticker. Dit is het zgn. starterspakket, maar er zijn ook pakketten met 2, 3 of 4 camera’s.

Net als de Nest Cam Outdoor is de Arlo Pro een witte camera, maar mocht je liever een zwart exemplaar hebben (of een andere kleur) dan kan je speciale siliconen hoesjes aanschaffen die je over de camera doet. Onderop de camera zit ook een hele sterke magneet en met deze magneet kan je de camera op de speciale wandbevestigingsbolletjes vastmaken. (Deze accessoires zijn allemaal los te koop.)


Doordat deze camera draadloos werkt moet je de camera aansluiten op de meegeleverde router en hierdoor krijg je je eigen camera netwerk en is je netwerk ook heel gemakkelijk uit te breiden met extra camera’s. Het wandbevestigingsbolletje is gemakkelijk te bevestigen op de muur, zowel binnen als buiten.

En daarna ga je de camera installeren, en dit doe je dmv. de speciale Android of iOS app en zodra de camera gekoppeld is, hang je hem op zijn plek. Doordat de camera draadloos is, werkt de camera op losse batterijen en dit vind ik zelf wel een nadeel, ondanks het feit dat Arlo zegt dat de batterij gemiddeld zo’n 6 maanden meegaat. Je moet dan altijd rekening houden dat je een volle batterij hebt als je bijv. op vakantie gaat.

Om je batterij te sparen kan je ervoor kiezen om niet continue opnames te maken, maar alleen als er een ‘beweging’ wordt gedetecteerd door de camera. Of je zet je camera alleen aan op tijden die jij zelf hebt ingesteld. En natuurlijk kan je er ook voor kiezen om je camera automatisch in te schakelen als je je huis (of regio) verlaat en zodra je weer in de buurt bent gaat de camera weer vanzelf uit. Dit kan heel gemakkelijk via IFTTT.

Mocht je al de Arlo Q in huis hebben dan kan je deze natuurlijk gemakkelijk koppelen met de Arlo Pro en ook zijn er verschillende accessoires voor de Arlo Pro te koop.

Conclusie; mocht je nog niet in het bezit zijn van een beveiligingscamera en je wilt een goed, uitbreidbaar, systeem aanschaffen dan is het Netgear Arlo systeem een aanrader. Het systeem is stabiel, en gemakkelijk uitbreidbaar, zowel binnen als buiten. Een klein nadeel vind ik wel de batterijen die regelmatig vervangen moeten worden. Maar heb je al, net als wijzelf, een Nest in huis hangen en wil je deze uitbreiden met een camerasysteem dan zou ik voor de Nest Camera’s gaan.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?