You are here: Home » Audio & video » Test; UE Wonderboom bt speaker

Test; UE Wonderboom bt speaker

geschreven door Constance

Zoals al eerder gemeld heb ik vorige week, tijdens een Alice in Wonderland teaparty, kennisgemaakt met de UE Wonderboom speaker, en ik heb zelf het Lilac exemplaar mee naar huis gekregen voor een test. En sindsdien staat de Wonderboom te ‘shinen’ naast mijn monitor.

In vergelijking met de andere Ultimate Ears bluetooth speakers valt het formaat op, want de Wonderboom is klein. Dat heeft als voordeel dat je deze speaker gemakkelijk in je tas mee kan nemen. En dat formaat niet koste gaat van het volume blijkt wel als je deze speaker aanzet, want geeft ie echt heel veel geluid en zelfs in 360° want door het ronde design krijg je ook rondom geluid.

De kwaliteit vind ik zelf prima, en zeker als het volume niet helemaal openzet, doe je dit wel heb je de kans dat het geluid een beetje dof klinkt. En ook zit er, naar mijn smaak althans, genoeg bas in de Wonderboom. (Ik vind wel dat muziek, geluid, bas etc. iets heel persoonlijks is en wat ik mooi en prettig vind, hoeft voor jou helemaal niet te gelden. Daarom is het altijd handig om je eigen muziek af te spelen als je een speaker en/of headset aanschaft.)

De bediening is heel simpel, bovenop zit de aan/uit knop en ook de zgn. bt pairing knop. Aan de voorkant vind je de volume knoppen (+ & -) en als je deze tegelijkertijd indrukt weet je wat je resterende accupercentage is.  En om je muziek te pauzeren of een volgend nummer af te spelen tik je 1 of 2 keer op de bovenkant want daar zit het touchpad. Het pairen gaat heel simpel en je kunt meerdere Wonderbooms met elkaar verbinden. Ik heb dit geprobeerd met de UE Wonderboom en de UE Boom maar die 2 wilden elkaar niet ‘herkennen’ of ik moet iets helemaal fout hebben gedaan. Aan de onderkant zit een klepje en daar vind je de aansluiting voor micro-usb oplaadkabel en eenmaal opgeladen gaat ie ong. 10 uur meer.

Zoals ik al schreef is de Wonderboom een ideale speaker om mee te nemen, en wat ikzelf reuze handig én praktisch vind, is dat ie waterdicht is en hij kan maar liefst een half uur onder water gehouden worden. Dus een regenbui tijdens een zomerse picknick is geen enkel probleem maar ook onder de douche komt ie dan goed van pas. En aan de elastieken lus kan ie overal opgehangen worden waardoor ie eigenlijk overal van pas komt.

Conclusie; mooie, handzame BT speaker met een prima geluid. De accu gaat lang mee én hij/zij is er in leuke frisse kleurtjes (en natuurlijk ook in het zwart).

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com